X

Zaključna prireditev šolskih športnih tekmovanj - Županov sprejem za osnovne šole

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v Kozinovi dvorani Glasbene šole Marjana Kozine sprejel najboljše športnike in športnice novomeških osnovnih šol. Najuspešnejša šola na športnem področju v šolskem letu 2018-19 je postala Osnovna šola Grm, drugo mesto je osvojila OŠ Center in tretje OŠ Šmihel.

 

TEKMOVANJE ZA NAJUSPEŠNEJŠO  ŠOLO NA ŠPORTNEM  PODROČJU

V MESTNI OBČINI NOVO MESTO V ŠOLSKEM LETU 2018 / 2019

 

 1. OŠ GRM             4934 TOČK 

 2. OŠ CENTER       4602 TOČK 

 3. OŠ ŠMIHEL        3426 TOČK 

 4. OŠ DRSKA         2291 TOČK 

 5. OŠ OTOČEC      1880 TOČK 

 6. OŠ BRŠLJIN      1871 TOČK

 7. OŠ STOPIČE      1246 TOČK 

 8. OŠ BRUSNICE   774 TOČK 

 

NAJBOLJŠA ŠPORTNICA ŠOLE 2018/19

 

OŠ BRŠLJIN         -    VANA BAŠIĆ              

OŠ BRUSNICE      -    TARA JAZBEC

OŠ CENTER         -    EVA PALKA  

OŠ DRSKA           -    KATARINA SADEK

OŠ GRM               -     FRANJA HORVAT

OŠ OTOČEC        -    MARUŠA PAVKOVIČ

OŠ STOPIČE        -    ŽANA BAČAR           

OŠ ŠMIHEL         -    AJDA BOGATAJ  

 

NAJBOLJŠI ŠPORTNIK ŠOLE 2018/19

 

 OŠ BRŠLJIN         -    ALEN JEREB 

OŠ BRUSNICE      -    MATEVŽ BAHOR

OŠ CENTER          -    NACE ZAJC

OŠ DRSKA            -    TILEN DELIČ VERSTOVŠEK 

OŠ GRM                -    ANDRAŽ FRANCE     

OŠ OTOČEC          -    ALEŠ POVŠE 

OŠ STOPIČE         -    LUKA UDOVČ    

OŠ ŠMIHEL           -    LEV ŠPES

 

ŠPORT je IGRA in naša skrb je, da tak tudi ostane. Osnovno vodilo pri prirejanju šolskih športnih tekmovanj naj bodo še naprej enakopravno druženje, aktivno razvedrilo in spodbujanje zdravju prijaznega ter razgibanega življenjskega sloga učencev.

Namen šolskega športa je ponuditi otrokom in mladim veliko zanimivih dejavnosti, jim oblikovati pozitiven odnos do zdravega življenja, jih navaditi sodelovanja, dati možnost zavedanja svojih sposobnosti, samopotrjevanja, doživljanja uspeha in pomembnosti, hkrati pa jih navaditi na dostojno prenašanje poraza. Tekmovanja naj bodo zasnovana predvsem na opazovanju in spremljanju lastnega napredka. Misel o pomembnosti množičnosti je pri naši organizaciji še vedno v ospredju, da se lahko s športom uveljavlja vsakdo in predvsem mladim je pri tem potrebno ustvariti veliko možnosti. Na ta način pa bomo dobili tudi vrhunske športnike, kar pa je v naši družbi seveda tudi pomemben dejavnik.

Tudi letos je več kot 9000 mladih športnikov iz osnovnih in srednjih šol tekmovalo na občinskih, področnih ali državnih tekmovanjih. Naš področni center je tako še vedno v slovenskem merilu v vrhu tako po množičnosti kot tudi po uspešnosti.

Verigo športa od najmlajših v vrtcih, do malo starejših v osnovnih in srednjih šolah, pri čemer se v povezave pomembno vključujejo tudi klubi in društva, bomo še naprej razvijali. Seveda pa tudi v prihodnje pričakujemo dobro sodelovanje športnih pedagogov, odgovornih za šport v šolah, športnih delavcev v klubih in društvih, sodelavcev in koordinatorjev v okviru interesnih programov športa otrok in mladine ter seveda sodelavcev na Zavodu za šport RS Planica.

Med počitnicami vam želim veliko zdravega užitka ob gibanju in počivanju. Jeseni pa se nam spet pridružite, kajti dnevi, preživeti v prijetni družbi, trenutki napora, veselja, včasih pa tudi razočaranja, so tista doživetja, ki sestavljajo raznolikost našega življenja.

 

Miran Jerman,
vodja dolenjskega področnega centra

 

Galerija

Nazaj na seznam