X

REKREACIJSKA LIGA KRALJA MATJAŽA

v Novem mestu se bo spet igrala rekreacijska košarka. Pred nami je nova sezona Rekreacijske lige v košarki, tekmovanje organizira Zavod Novo mesto. V četrtek, 17.10., so organizatorji v Pivnici Kralja Matjaža opravili žreb parov prvega kroga tekmovanja, ki bo, kot je v navadi zadnjih nekaj let, potekalo v treh kakovostnih ligah.

„Z veseljem napovedujemo novo sezono tradicionalne Rekreacijske lige v košarki. Prvič, odkar tekmovanje poteka, bo imela liga partnerja – to je postala pivnica in picerija Kralj Matjaž, projekt pa bo vsaj naslednji dve leti nosil ime Rekreacijska liga Kralja Matjaža,“ pove Matjaž Kuzma, koordinator za šport Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto. V sezoni 2019/2020 bo sodelovalo 23 ekip, po osem v prvi in drugi ligi ter sedem v tretji. Vsaka ekipa bo odigrala po 11 oz. 12 tekem, igralo se bo po dvokrožnem sistemu. Vse tekme bodo potekale v Športni dvorani Livada v Novem mestu. Prve tekme bodo 10. novembra, ligaški del pa bo zaključen predvidoma v marcu 2020. Za piko na »i« pa bo poskrbel zaključni dogodek -  že 4. All Stars tekma Rekreacijske lige Kralja Matjaža.

 

„V Zavodu Novo mesto smo našli vrhunskega partnerja, s katerim imamo več skupnih točk in želja ter priložnosti po dobrem sodelovanju. Sprva smo hoteli podpreti eno ekipo, potem pa smo po pogovoru v hiši rekli, zakaj ne bi podprli dobrega projekta? Prišli smo do skupne odločitve, da se tudi na tak način poistovetimo z okoljem in aktivnim načinom življenja. Da gremo iz življenja vitezov in kraljev v aktivno življenje, temu smo v zadnjem času prilagodili tudi naše menije v piceriji. Zanima nas zdrav način življenja, šport, gibanje, košarka je idealna za to. Svoje bomo dodali tudi med samo ligo, ki ji bomo pomagali še korak naprej, da jo dvignemo na še višji nivo. Kak biser bomo dodali na All Stars tekmi, med ligaškim delom pa se obetajo zanimive zgodbe,“ pa je v imenu partnerja lige povedal nekdanji košarkarski as Matjaž Smodiš.

Dodajamo še pare 1. kroga.

 

Rekreacijska liga Kralja Matjaža, 1. liga:
ŠMARKUC : KERAGRAD

ŠPORTNO DRUŠTVO STRAŽA : PIVOVARNA BERWOLF JB CENTER

TWIN TOWERS : TISK ŠEPIC

LEGENDE : ŠENTJERNEJ


Rekreacijska liga Kralja Matjaža, 2. liga:
TOMAS RAČUNALNIŠTVO : CCA

KK TROTI : DND SPLETNE REŠITVE

ŠD DRSKA – HIŠA FINK : M-STUDIO PODGURJE EXPRES

G PRODUCTION : ŽUŽEMBERK


Rekreacijska liga Kralja Matjaža, 3. liga:

RIMP : STARA CERKEV

KARTELJEVO : BRUSNICE

RIOT : PIVOVARNA BERWOLF SALON KERAMIKE DELFIN

 

ŠDRM - prost


Za več podatkov smo vam na voljo na telefonski številki 041 652 880 (Bojan Jaklič), spletni strani Zavoda Novo mesto in FB - Rekreacijska Liga Kralja Matjaža.

S športnimi pozdravi,

 

organizacijska ekipa Rekreacijske lige Kralja Matjaža

Galerija

Nazaj na seznam