X

PROJEKTI

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Športno društvo FIT KLUB

Športni rekreativno društvo FIT KLUB je v okviru Rudolfovih tednov športa, ki potekajo v okviru praznika mestne občine Novo mesto 16. maja 2024 na stadionu Portoval priredilo 12. Cooperjev test aerobnih sposobnosti. Udeleženci so morali premagati razdaljo 2400m (6 stadionskih krogov).
Cilj dogodka ni bilo tekmovanje, ampak testiranje sposobnosti. Predvsem je šlo za primerjavo s preteklimi leti. Šlo je za boj s samim seboj in svojimi sposobnostmi. Vsak, ki je prišel in odtekel 2400m po svojih najboljših močeh je bil zmagovalec.
Žal je bilo vreme in napoved dežja tisto, ki je vplivalo na število udeležencev letošnjega Cooperjevega testa. Ampak saj veste za tek ni slabega vremena in vsak, ki je prišel je bil zmagovalec. 4 tekači so tekli prvič na tekaški prireditvi. Posebno čast pa so imeli, da se je Cooperjevega testa udeležil tudi 87 letni Denis Wraight.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Kegljaško društvo Vodnjak

Kegljaško društvo Vodnjak je v praznovanje 10. obletnice delovanja vključil tudi 17. Rudolfove tedne športa. Prireditev je bila zelo množična in ponovno dobro sprejeta med občani ožje in širše regije. Zabeležili so rekordno udeležbo 311 nastopov.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Ženski rokometni klub KRKA NM

V programu 17. Rudolfovih tednov športa so v Ženskem rokometnem klubu Krka organizirali dva dogodka. Prvi je bil turnir najmlajših in sicer deklet, ki obiskujejo krožek mini rokometa po šolah. Gre za dekleta letnika 2013 in mlajše. Na turnirju je sodelovalo 75 deklet in 10 trenerjev. Na drugem turnirju so sodelovala dekleta letnik 2010/2011. Skupaj jih je bilo 31. Vsi udeleženci so dobili medalje. Na turnirju rezultata niso beležili, ker dajejo na takih turnirjih možnost igranja vsem puncam, ne glede na znanje in sposobnosti. Na tak način dajejo vsem enake možnosti za nadaljnji razvoj.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - TPV Volley NM

V soboto, 20 .4. 2024 je TPV Volley Novo mesto v Športni dvorani Marof organiziral odbojkarski turnir za osnovnošolske otroke od 3. do 6. razreda. Turnirja se je udeležilo 70 otrok iz vseh novomeških in nekaterih okoliških osnovnih šol, ki obiskujejo krožek odbojke. Program so poleg turnirja odbojke združili tudi z različnimi odbojkarskimi poligoni, s plesnim ogrevanjem in kreativnimi delavnicami s poslikavo obraza.
Prioriteta Rudolfovega turnirja, ki so ga organizirali v okviru Topdom lige je bilo sodelovanje ne pa rezultati kar je zagotavljalo, da so bili vsi otroci vključeni in so lahko uživali v športu. Vsak udeleženec je na koncu dobil medaljo in majico sponzorja Topdom.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Šahovsko društvo KRKA NM

V sklopu 17 . Rudolfovih tednov športa je potekal tudi šahovski turnir za osnovnošolce in srednješolce. Udeležilo se ga je 17 igralcev in igralk iz različnih koncev Slovenije. Po napetih borbah in 7 odigranih partijah je na koncu zmagal Miha Gorše Pihler iz ŽŠK Maribor Poligram. Na drugem in tretjem mestu sta bila igralca z enakim številom točk, po dodatnih kriterijih pa je drugo mesto pripadlo domačinu Pavlu Radež pred Jakobom Kovačičem iz Ljubljane. Na tekmovanju so nastopila tudi tri dekleta. Najvišje uvrščena je bila Ana Kaja Premerl iz Kočevja, ki je zasedla 7. mesto v skupnem seštevku.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo upokojencev Mali Slatnik

V sklopu Rudolfovih tednov športa je DU Mali Slatnik na Prepihu organiziralo turnir v petanki. Turnirja se je udeležilo 22 ekip z nekaj več kot 70 igralcev iz področja Dolenjske, Bele krajine, Kočevja ter iz sosednje Hrvaške. Po celodnevnem igranju ( 5 krogov + polfinala in finale ) je zmagala ekipa Uršnih sel pred ekipo Volkovi. Tretjeuvrščena je bila ekipa Krvica pred ekipo Solaris iz Šibenika. Najboljši posameznik pa je bil Drago Čelič iz ekipe Uršna sela.
Želja organizatorja tega turnirja je, da bi to tekmovanje postalo tradicionalno ter, da bi ta turnir poskušali umestiti v koledar tekmovanj petankarske zveze Slovenije.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Kolesarski klub Adria Mobil

V sklopu mednarodne kolesarske dirke za VN Adria Mobil je KK Adria Mobil v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru Rudolfovih tednov športa na Glavnem trgu organiziral tudi otroško dirko. Otroci so se pomerili v dveh starostnih skupinah in sicer šolarji do petega razreda in predšolski otroci. Na 200 m dolgi progi je nastopilo 50 otrok.
Poleg omenjenih dirk so se na sprintih na izpadanje pomerili tudi licincirani kolesarji Adrie Mobil. Vsak udeleženec je prejel spominsko medaljo, majico in malico.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Ženski košarkarski klub Krka

Tudi letos so v Ženskem košarkarskem klubu Krka v ŠD Marof organizirali tradicionalni velikonočni turnir, ki je potekal v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru projekta 17. Rudolfovih tednov športa.
Kot običajno je tudi tokrat turnir potekal na velikonočni ponedeljek in je bil namenjen najmlajšim igralkam, rojenim leta 2013 in mlajšim. Turnirja se je udeležilo dva ducata deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici.
Na turnirju so se košarkarice preizkusile v spretnostnih igrah z žogo in košarkarskih tekmah, kjer so pred številnimi gledalci prikazale veliko lepih potez in izjemno borbenost ter požrtvovalnost. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele priložnostno majico in medaljo.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - program dogodkov

Po prejetih prijavah za sodelovanje v okviru letošnje izvedbe tradicionalnega projekta Rudolfovi tedni športa, ki dodatno promovirajo dejavnosti številnih športnih društev v MO Novo mesto, objavljamo razpored vseh dogodkov, ki se bodo odvijali do meseca junija.

Preberi več

17. Rudolfovi tedni športa

Zavod Novo mesto bo tudi v letu 2024 v sodelovanju s športnimi društvi organiziral bogat športni program, namenjen predstavitvi dejavnosti športnih društev in promociji športnih vsebin V MO Novo mesto. Predstavitev različnih športnih vsebin bo predvidoma potekala v času od aprila do junija, na različnih lokacijah v Novem mestu in bližji okolici.
Objavljen je razpis za sodelovanje v omenjenemu projektu. Rok za oddajo vlog je 25. 3. 2024.

Preberi več

Mladi novomeški športniki osvojili 1. mesto na Igrah prijateljstva - REZULTATI V PRIPONKI

Minuli vikend je bil športno obarvan, saj je Novo mesto po petih letih ponovno gostilo že kar 19. Igre prijateljstva. V dolenjsko prestolico je prispelo več kot 300 mladih športnic in športnikov iz Hrvaške, Italije ter Bosne in Hercegovine, ki so skupaj z novomeškimi športniki tekmovali v petih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, nogometu, šahu in namiznem tenisu.

Za ogled kratkega videa o Igrah prijateljstva 2023, kliknite na sivo piko na objavi.

Preberi več

𝗡𝗢𝗩𝗢 𝗠𝗘𝗦𝗧𝗢 𝗩 𝗭𝗡𝗔𝗠𝗘𝗡𝗝𝗨 𝗠𝗟𝗔𝗗𝗜𝗛 Š𝗣𝗢𝗥𝗧𝗡𝗜𝗞𝗢𝗩 – 𝟭𝟵. 𝗜𝗚𝗥𝗘 𝗣𝗥𝗜𝗝𝗔𝗧𝗘𝗟𝗝𝗦𝗧𝗩𝗔 (𝟮𝟮. – 𝟮𝟰. 𝟵. 𝟮𝟬𝟮𝟯)

V prihajajočem vikendu vnovič gostimo mednarodno športno manifestacijo »Igre prijateljstva«, ki se bodo letos odvile že 19. zapovrstjo. V petek, 22. 9., bodo ekipe prispele v Novo mesto ter se udeležile slavnostnega sprejema in odprtja iger, na Olimpijskem centru (Velodrom), ob 20. uri.

Preberi več

IGRE PRIJATELJSTVA 2023

Novo mesto bo od 22. do 24. septembra v znamenju mladih – dolenjska prestolnica namreč po šestih letih vnovič gosti mednarodno športno manifestacijo Igre prijateljstva, ki se letos kitijo s številko 19.

Preberi več

Velikonočni turnir Ženskega košarkarskega kluba Krka v okviru Rudolfovih tednov športa.

V okviru 16. Rudolfovih tednov športa, ki jih pripravlja Zavod Novo mesto, so v Ženskem košarkarskem klubu na velikonočni ponedeljek, organizirali tradicionalni turnir za najmlajše košarkarice. Turnirja se je udeležilo okoli 40 deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici. Na turnirju so se košarkarice preizkusile v štafetnih igrah ter košarkarskih tekmah, kjer so pred številčnimi gledalci prikazale veliko lepih potez. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele spominsko majico, velikonočno presenečenje in medaljo.

Preberi več

Igre prijateljstva - Trst - 2022

Novomeški mladi športniki na »Igrah prijateljstva« v Trstu osvojili drugo mesto.

Po dveh letih, ko zaradi pandemije korona virusa ni bilo »Iger prijateljstva«, so le-te uspešno izvedli v Trstu v Italiji.
Ob izvrstni organizaciji Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, je 400 mladih športnikov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije tekmovalo v šestih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, odbojki, nogometu, šahu in namiznem tenisu.

Preberi več