X

Novomeški športniki najboljši na Igrah prijateljstva v Bihaču

Novomeški mladi športniki so na Igrah prijateljstva, ki so potekale od, 6. do 8. 9. 2019, na Unsko-Sanskem kantonu v Bihaču, v skupni kategoriji prepričljivo osvojili prvo mesto. Po treh letih ko so skupni naslov osvajali športniki iz Primorko goranske županije iz Reke, je to že deveta skupna zmaga novomeščanov na dosedanjih sedemnajstih igrah. Zmag so se v posameznih športih veselili košarkarice in košarkarji Krke, šahisti in šahistke šahovskega društva Krka, odbojkarji moškega odbojkarskega kluba Krka in rokometaši moškega rokometnega kluba Krka.
V priloženem linku si lahko ogledate tudi reportažo televizije Al Jazeera.

Drugo mesto je osvojila združena namiznoteniška ekipa NTK Krka in ŠD SU Novo mesto  ter rokometašice Krke, tretji pa so bili nogometaši nogometnega kluba Krka.

Tekmovanja so potekala v Bihaču, Cazinu in Bužimu v odlični organizaciji športne zveze Unsko Sanskega kantona.

Skoraj 400 mladih športnikov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije je tekmovalo v šestih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, odbojki, nogometu, šahu in namiznem tenisu. Novomeški športniki so v skupni kategoriji zbrali 33 točk, Primorsko goranska županija na drugem mestu je zbrala 24 točk, tretje mesto je osvojila ekipa Unsko Sanskega kantona in četrto Furlanija Julijska krajina iz Italije. Med posamezniki je v namiznem tenisu Mitja Omerzel zasedel tretje mesto, Lana Slatinšek drugo ter Zara Judež in Ana Blatnik tretje. Pri šahistih pa Anej Bizjak drugo in Tjaša Pajk tretje mesto.

Naslednje že osemnajste »Igre prijateljstva« bodo septembra naslednje leto v Italiji, najverjetneje v Trstu ali Lignanu.

 

Reportaža na televiziji Al jazeera

Galerija

Nazaj na seznam