X

DŠI

Delavske športne igre 2022 - tenis

V tem tednu so teniška igrišča TK Portovald zasedli predstavniki in predstavnice tekmovanja v tenisu.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Vabilu k sodelovanju v letošnji izvedbi sklopa športnih prireditev pod nazivom Rudolfovi tedni športa so se odzvali tudi v Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Društvo je organiziralo ekipno tekmovanje v kegljanju paraplegikov in tetraplegikov. Tekmovanje je potekalo v ponedeljek, 16. maja 2022, na kegljišču Portoval v Novem mestu, ki je popolnoma dostopno za osebe na invalidskih vozičkih

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Kegljaško društvo Vodnjak

V sklopu 15. Rudolfovih tednov športa je Kegljaško društvo Vodnjak pripravilo tekmovanji v kegljanju in pikadu. Tekmovanj v obeh panogah se je udeležilo 125 udeležencev vseh generacij, objavljamo rezultate in nekaj fotografij.

Predstavnikom društva čestitamo za izvedbo in se zahvaljujemo za sodelovanje.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - odbojka na mivki

Najtoplejši letošnji dan smo minuli četrtek izkoristili za izvedbo pomladanskega turnirja v odbojki na mivki. Skupno je sodelovalo 13 ekip; sedem v moški in šest v ženski kategoriji. V obeh sta prevladovali ekipi iz Krke, ki sta brez praske osvojili prvo mesto. Tudi tretje mesto sta v obeh kategorijah osvojili ekipi z istim imenom – Revoz. Drugo mesto pri moških je pripadlo Roletarstvu Medle, pri ženskah pa Splošni bolnišnici Novo mesto.

Ta teden bo v znamenju tenisa – igrišča TK Portovald bodo v torek, 17.5., gostila moški turnir, dva dni kasneje pa še turnir posameznic.

Preberi več

Rekreacijska liga v kegljanju 2021/2022

V ponedeljek, 9.5., so sezono zaključili tudi udeleženci Rekreacijske lige v kegljanju, ki je od oktobra 2021 potekala pod okriljem Kegljaškega kluba Krka Novo mesto in partnerstvu Zavoda Novo mesto.

Preberi več

Rekreacijska liga Kralja Matjaža - All Stars tekma

V ŠC Livada se je v nedeljo, 8.5., slovesno sklenila še ena sezona Rekreacijske lige Kralja Matjaža. Piko na i smo postavili z že 4. All Stars tekmo Rekreacijske lige Kralja Matjaža. Zmage se je na koncu veselil ekipa trenerja Matjaža Cerkovnika, ki je bila z 91:70 boljša od zasedba trenerja Slavka Seničarja. Potekali sta tudi tekmovanji v metanju trojk in zabijanju.

Preberi več

Ščukijada 2022

Ščukijada 2022
V sklopu prireditev Rudolfovi dnevi športa in projekta Krka ŽIVI je Ribiška družina Novo mesto skupaj z Zavod Novo mesto - šport in gostiščem Gostišče Loka organizirala lov na ščuko. Ribiška družina Novo mesto nadaljuje četrt stoletno tradicijo lova na ščuko, ki jo je začel znani gostinec Rado Fink leta 1997!

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - balinanje

Prvi teden v mesecu maju smo izkoristili za nadaljevanje tekmovanj v pomladanskem delu letošnje sezone Delavskih športnih iger. Na balinišču ŠD Breza v Straži so je v dveh dneh v balinanju pomerilo 11 ženskih in 9 moških ekip.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - košarka

»Nora« trojka v zadnji sekundi je odločila finale med ekipama Roletarstvo Medle in Krko. Z rezultatom 32:29 so bili ponovno boljši lanski zmagovalci in si zagotovili boljše izhodišče pred jesenskim turnirjem.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - ulični teki

Tudi letošnji ulični teki so potekali v okviru prireditve Novomeški tek, v osmih kategorijah je sodelovalo 62 tekačic in tekačev.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - kegljanje

Tekmovanja v kegljanju se je udeležilo 10 ženskih in 7 moških ekip. V obeh kategorijah je sta zmago slavili ekipi Krke, ženska z 234, moška pa s 398 podrtimi keglji. Drugo mesto med ženskimi ekipami je pripadlo Društvu upokojencev Novo mesto (211), tretje pa Revozu (195). Z rezultatom 381 so bili drugi kegljači Roletarstva Medle, tretje mesto so osvojili člani ekipe Društva upokojencev Mali Slatnik (312).

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - odbojka in pikado

Prvi letošnji odbojkarski turnir v okviru Delavskih športnih iger je v obeh kategorijah suvereno pripadel tekmovalkam in tekmovalcem iz Krke.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - šah

Šahovskega tekmovanja v avli Kulturnega centra Janeza Trdine se je udeležilo 39 šahistov in ena šahistka. Popolno prevlado so uprizorili predstavniki ekipe Pedagogi, saj je v končnem vrstnem redu posameznikov med prvimi devetimi tekmovalci končalo vseh šest članov te ekipe. Tudi vrstni red prvih treh je bil popolnoma v znamenju Pedagogov; prvo mesto je osvojil Borut Lužar, drugo Robert Rudman in tretje Alojz Železnik. Seveda so tudi ekipno v konkurenci 13 sodelujočih ekip močno zmagali Pedagogi (239 točk), pred Revozom (199) in Društvom upokojencev Novo mesto (187).

Naslednje prizorišče tekmovanj DŠI bo ponovno ŠC Livada, 4. aprila bosta namreč potekali tekmovanji v odbojki in pikadu.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - namizni tenis

Zmagovalca pomladanskega namiznoteniškega turnirja sta Uroš Slatinšek (Roletarstvo Medle) in Agata Rudman (Krka). Uroš je bil v finalu boljši od Tomaža Kralja (Krka), tretje mesto je osvojil Darko Jakobčič (Vectum). Ekipno so bili med 14 ekipami najboljši posamezniki iz Krke (103 točke), drugo mesto so osvojili tekmovalci Revoza (99), tretje pa Roletarstvo Medle (94).
V ponovitvi lanskega finala med Agato Rudman in Antonijo Bahor je bila tokrat boljša predstavnica Krke. Tudi tekmo za tretje mesto sta odigrali članici Krke, Karmen Švigelj je bila boljša od Vladimire Saje. Tekmovalke so zastopale barve šestih ekip, največ točk in prvo mesto je osvojila ekipa Krka (71 točk), drugo Roletarstvo Medle (55), tretje pa Revoz (51).

Naslednji teden bo v sklopu 62. sezone Delavskih športnih iger na sporedu šahovsko tekmovanje.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

Zavod Novo mesto bo po dveh letih »prisilnega« premora v sodelovanju s športnimi društvi ponovno organiziral bogat športni program, ki bo potekal v mesecu aprilu in maju. Tudi letošnja izvedba projekta Rudolfovi tedni športa bo namenjena vsem športnim društvom v MO Novo mesto, ki želijo na različne načine predstaviti svoje delovanje širši javnosti.

V zadnji izvedbi leta 2019, je sodelovalo 15 različnih partnerjev s preko 1500 udeleženci.

Odgovorne osebe v posameznih društvih, pozivamo, da najkasneje do petka, 25.3.2022, izpolnite in pošljete priložen razpisni obrazec. Ob razpisu so navedena tudi podrobna navodila izvajalcem, vse dodatne aktivnosti pa bomo določili naknadno, po prispelih prijavah.
Zavod Novo mesto bo tudi tokrat skrbel za obveščanje, promocijo in koordinacijo posameznih dogodkov ter za praktične nagrade udeležencev (spominske medalje).
Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo na telefonski št. 07 39 30 390 ali preko e-pošte sport@novomesto.si.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Preberi več