X

OSNOVNE ŠOLE - PODROČNA TEKMOVANJA

Rezultati področnega prvenstva v malem nogometu za mlajše učence

Na področnem prvenstvu v malem nogometu za mlajše učence je prvo mesto osvojila OŠ Trebnje, ki je v finalu premagala OŠ Drska. Tretje mesto je osvojila ekipa OŠ Center. Najboljši strelec je bil Žan Florjančič, ki je dosegel 5 zadetkov.

Preberi več

Rezultati področnega ekipnega prvenstva v šahu za osnovne šole

Področnega ekipnega prvenstva v šahu se je udeležilo 27 ekip v štirih starostnih kategorijah. Pri mlajših učencih je bila najuspešnejša Osnovna šola Metlika, pri mlajših učenkah je slavila Osnovna šola Toneta Pavčka, Osnovna šola Dolenjske Toplice je bila najboljša pri starejših učencih in Osnovna šola Mokronog pri starejših učenkah.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v košarki za mlajše učence

Področno prvenstvo v košarki za mlajše učence, ki je potekalo na Livadi, je postreglo z veliko dobre košarke. Področni prvaki so postali učenci OŠ Grm, ki so v finalu premagali OŠ Toneta Pavčka. Tretje mesto je pripadlo OŠ Bršljin. Prvi strelec prvenstva je bil s 72 točkami Vid Gorenc iz OŠ Toneta Pavčka.

Preberi več

Rezultati regijskega prvenstva v veleslalomu za osnovne šole

Regijsko prvenstvo v veleslalomu smo izvedli na Rogli. V lepem sončnem vremenu se ga je udeležilo okoli 80 tekmovalcev. Ekipno je pri mlajših slavila OŠ Center pri starejših pa OŠ Šentjernej. Med posamezniki so v posameznih kategorijah zmagali Neža Rezelj, Taja Janko, Tian Marc Košmrlj, Sara Troje, Ariana Šinkovec, Fran Žižek in Žan Dular.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v košarki za mlajše učenke

Na področnem prvenstvu v košarki za mlajše učenke je prvo mesto osvojila ekipa OŠ Center. Drugo mesto je osvojila OŠ Drska, tretje pa OŠ Grm. Najboljša strelka je bila Ema Osojnik, ki je dosegla 43 košev.

Preberi več

Rezultati področnega ekipnega prvenstva v Badmintonu

Na področnem ekipnem prvenstvu v badmintonu za starejše učence in učenke je prvo mesto osvojila ekipa OŠ Žužemberk, druga je bila OŠ Vinica in tretja OŠ Mirna. Pri mlajših učencih in učenkah je naslov področnega prvaka osvojila OŠ Mirna, drugo mesto je pripadlo OŠ Žužemberk, tretje je bila OŠ Loka Črnomelj.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v odbojki za starejše učenke

Naslov področnih prvakov v odbojki za starejše učenke za šolsko leto 2023-24 je osvojila Osnovna šola Žužemberk, ki je v finale premagala Osnovno šolo Center iz Novega mesta. Tretje mesto je osvojila Osnovna šola Dragatuš.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v odbojki za starejše učence

Naslov področnih prvakov v odbojki za šolsko leto 2023-24 so osvojili starejši učenci Osnovne šole Šentjernej z zmago v finalu nad Osnovno šolo Žužemberk, v tekmi za tretje mesto pa je Osnovna šola Mokronog premagala Osnovno šolo Otočec.

Preberi več

Rezultati področnega posamičnega prvenstva v šahu za osnovne šole

Področnega posamičnega prvenstva za osnovne šole se je udeležilo natanko 100 šahistov in šahistk. V posameznih kategorijah so slavili Tina Lavrič Osnovna šola Toneta Pavčka, Igor Dragičević Osnovna šola Drska, Jurij Hudoklin Osnovna šola Center in Rosa Brinovar Osnovna šola Dolenjske Toplice.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v košarki za starejše učenke

Na področnem prvenstvu v košarki za starejše učenke so se naslova področnih prvakinj veselile košarkarice Osnovne šole Drska, drugo mesto je osvojila Osnovna šola Center in tretje Osnovna šola Šmihel. Najboljša strelka prvenstva je bila z osemnajstimi koši Nuša Florjančič.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v malem nogometu za starejše učence

Udeležbo na področnem prvenstvu v malem nogometu za starejše učence si je priborilo devet šol. Na občinskih in medobčinski prvenstvih pa je sodelovalo kar 25 šol iz dolenjskega področnega centra. Naslov področnih prvakov so osvojili nogometaši Osnovne šole Brusnice, drugo mesto je pripadlo Osnovni šoli Loka Črnomelj in tretje Osnovni šoli Semič. Tian Čauševič iz OŠ Brusnice je z devetimi zadetki najboljši strelec področnega prvenstva.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v rokometu za starejše učence

Na področnem prvenstvu v rokometu za starejše učence so slavili domačini rokometaši Osnovne šole Trebnje po zmagi v finalu nad Osnovno šolo Bršljin. Osnovna šola Stopiče je zasedla tretje mesto. Najboljši strelec prvenstva z doseženimi sedemindvajsetimi zadetki je Nik Pust.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v rokometu za starejše učenke

Naslov področnih prvakinj v rokometu so osvojile starejše učenke Osnovne šole Frana Metelka Škocjan po zmagi v finalu nad domačinkami Osnovno šolo Stopiče. Tretje mesto je pripadlo Osnovni šoli Center. Najboljša strelka prvenstva z doseženimi 24 zadetki je Luna Goršek.

Preberi več

Rezultati področnega posamičnega prvenstva v badmintonu za osnovne šole

Področnega posamičnega prvenstva v badmintonu za nekategorizirane tekmovalce in tekmovalke se je udeležilo okoli 120 tekmovalcev iz šol dolenjskega področnega centra. Pri mlajših učencih je slavil Taj Sporer pri mlajših učenkah Vita Škufca ter pri starejših učencih in učenkah Pia Pintar in Tilen Urbančič.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v košarki za starejše učence

V ponedeljek, 13. 11. 2023, je v ŠC Livada potekalo področno prvenstvo v košarki za starejše učence, na katerem so prvo mesto osvojili učenci OŠ Drska. V finalu so premagali učence OŠ Loka Črnomelj, tretje mesto pa je pripadlo OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Preberi več