X

OSNOVNE ŠOLE - PODROČNA TEKMOVANJA

Rezultati področnega prvenstva v odbojki na mivki za starejše učence in učenke

V četrtek, 7. 6. 2024, je v športnem parku Loka v Novem mestu, potekalo področno prvenstvo v odbojki na mivki. Prvo mesto je tako pri učencih, kot pri učenkah zasedla OŠ Žužemberk. Drugo mesto je pri učencih osvojila OŠ Brusnice, tretji pa so bili učenci OŠ Grm. Pri učenkah si je drugo mesto priigrala OŠ Center, tretja je bila OŠ Metlika.

Preberi več

Rezultati področnega posamičnega prvenstva v atletiki za osnovne šole

V torek, 28. 5. 2024, je na stadionu Portovald Novo mesto potekalo področno posamično prvenstvo v atletiki za osnovne šole.

Preberi več

Rezultati regijskega prvenstva v Košarki 3x3

Regijskega prvenstva v košarki 3x3 za osnovne šole se je udeležilo trideset šol iz cele Dolenjske, Posavja, Zasavja in Grosuplja. Na državno prvenstvo so se uspeli uvrstiti košarkarji Osnovne šole Drska, Osnovne šole Brinje Grosuplje in Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj pri učencih ter Osnovne šole šole Škofljica in Osnovne šole Center pri učenkah.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v malem nogometu za mlajše učenke

Področno prvenstvo v malem nogometu za mlajše učenke, ki je potekalo v ŠD Trebnje, je postreglo z veliko dobrega nogometa. Področne prvakinje so postale učenke OŠ Frana Metelka Škocjan. drugo mesto je pripadlo OŠ Šentjernej in tretje domača OŠ Trebnje. Prva strelka prvenstva je bil s 3 zadetki Manca Košak iz OŠ Frana Metelka Škocjan.

https://video.arnes.si/api/asset/qf8l697zct0q/play.mp4

Preberi več

Rezultati štafetnih tekov v okviru novomeškega teka

Na štafetnih tekih v okviru novomeškega teka se je pomerilo 54 štafet v štirih različnih kategorijah. Prav v vseh štirih kategorijah so naslovi odšli v OŠ Šentjernej.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v rokometu za mlajše učenke

Področno prvenstvo v rokometu za mlajše učenke je gostila ŠD Stopiče. Področne prvakinje so postale učenke OŠ Škocjan. Drugo mesto so osvojile učenke OŠ Grm, tretje so bile učenke OŠ Stopiče. Najboljša strelka je bila z 20 zadetki Manca Vene iz OŠ Škocjan.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v mali odbojki za mlajše učence

Področno prvenstvo v mali odbojki za mlajše učence je potekalo v dvorani OŠ Žužemberk. Prvo mesto je osvojila domača OŠ Žužemberk. Na drugo mesto se je uvrstila OŠ Grm. Tretje mesto so osvojili učenci OŠ Mokronog.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v namiznem tenisu

Na področnem ekipnem in posamičnem prvenstvu v namiznem tenisu za osnovne šole, katerega se je udeležilo okoli 110 tekmovalcev je ekipno pri mlajših učencih in učenkah slavila Osnovna šola Šmarjeta, pri starejših pa Osnovna šola Šmihel. Med posamezniki so v različnih kategorijah slavili Nejc Koželj, Brina Glavan, Martin Grubar, Nika Krivc, Lukas Košir in Neža Gazvoda.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v mali odbojki za mlajše učenke

Področno prvenstvo v mali odbojki za mlajše učenke je potekalo v dvorani OŠ Žužemberk. Prvo mesto je osvojila OŠ Semič. Na drugo mesto se je uvrstila domača OŠ Žužemberk. Tretje so bile učenke OŠ Otočec.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v rokometu za mlajše učence

Področno prvenstvo v rokometu za mlajše učence je potekalo v ŠD Trebnje. Prvo mesto je osvojila OŠ Trebnje, ki je v finalu premagala OŠ Grm. Tretje mesto je osvojila OŠ Loka Črnomelj. Najboljši strelec prvenstva je bil Patrik Pirković iz OŠ Metlika, ki je dosegel 25 zadetkov.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v malem nogometu za mlajše učence

Na področnem prvenstvu v malem nogometu za mlajše učence je prvo mesto osvojila OŠ Trebnje, ki je v finalu premagala OŠ Drska. Tretje mesto je osvojila ekipa OŠ Center. Najboljši strelec je bil Žan Florjančič, ki je dosegel 5 zadetkov.

Preberi več

Rezultati področnega ekipnega prvenstva v šahu za osnovne šole

Področnega ekipnega prvenstva v šahu se je udeležilo 27 ekip v štirih starostnih kategorijah. Pri mlajših učencih je bila najuspešnejša Osnovna šola Metlika, pri mlajših učenkah je slavila Osnovna šola Toneta Pavčka, Osnovna šola Dolenjske Toplice je bila najboljša pri starejših učencih in Osnovna šola Mokronog pri starejših učenkah.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v košarki za mlajše učence

Področno prvenstvo v košarki za mlajše učence, ki je potekalo na Livadi, je postreglo z veliko dobre košarke. Področni prvaki so postali učenci OŠ Grm, ki so v finalu premagali OŠ Toneta Pavčka. Tretje mesto je pripadlo OŠ Bršljin. Prvi strelec prvenstva je bil s 72 točkami Vid Gorenc iz OŠ Toneta Pavčka.

Preberi več

Rezultati regijskega prvenstva v veleslalomu za osnovne šole

Regijsko prvenstvo v veleslalomu smo izvedli na Rogli. V lepem sončnem vremenu se ga je udeležilo okoli 80 tekmovalcev. Ekipno je pri mlajših slavila OŠ Center pri starejših pa OŠ Šentjernej. Med posamezniki so v posameznih kategorijah zmagali Neža Rezelj, Taja Janko, Tian Marc Košmrlj, Sara Troje, Ariana Šinkovec, Fran Žižek in Žan Dular.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v košarki za mlajše učenke

Na področnem prvenstvu v košarki za mlajše učenke je prvo mesto osvojila ekipa OŠ Center. Drugo mesto je osvojila OŠ Drska, tretje pa OŠ Grm. Najboljša strelka je bila Ema Osojnik, ki je dosegla 43 košev.

Preberi več