X

DŠI

Končana je 58. sezona Delavskih športnih iger, zmagoslavje znova Krki, brez dobrodelnosti ne gre

V dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine je Zavod Novo mesto pripravil zaključno slovesnost 58. sezone Delavskih športnih iger. Na slovesnosti so med drugim podelili plakete in priznanja najboljšim posameznikom in ekipam, razglasili najboljšega športnika in športnico DŠI ter znova poudarili, da so igre veliko več kot le tekmovanje rekreativnih športnikov, ki predstavljajo podjetja oziroma organizacije, v katerih so zaposleni.

V 58. sezoni DŠI so izpeljali prav vsa tekmovanja, kar 32 jih je bilo od februarja do decembra.

Tudi letos dobrodelni

V URSA dobrodelni sklad so z udeležbo na tekmovanjih udeleženci prispevali kar 2495€. To pomeni, da je bilo na DŠI 2495 udeležencev in da se je toliko denarja zbralo  za pomoč socialno ogroženim. V sodelovanju s podjetjem URSA Slovenija in OZRK Novo mesto bo denar namenjen socialno ogroženi družini iz Dolenjega Suhadola. Za zanimivost povejmo, lani je bila številka 2450, leto prej 2339, kar dokazuje, da udeležba na DŠI vsako leto narašča. Na to so ponosni tudi na MO Novo mesto, v imenu katere je vsem udeležencem iger čestital podžupan Boštjan Grobler.

Kot je povedal Matjaž Kuzma, ki vodi projekt DŠI, je letos sodelovalo 52 različnih ekip, v ženski kategoriji 18, v moški kar 49. Lani je, za primerjavo, bilo vključenih 38 podjetij oziroma delovnih organizacij.

Dominanca Krke se nadaljuje

V ženski konkurenci je zmagala Krka pred Policijo in Revozom, pri moških pa Krka pred Revozom in Adrio Mobil. V absolutni konkurenci zaposleni v Krki še vedno slavijo prepričljivo zmago, na drugem mestu je Revoz, na tretjem pa letos ponovno Adria Mobil, ki je lani za las zgrešila stopničke. Sledijo Policija, Društvo upokojencev, Zavod za gozdove, Mestna občina, Komunala… Pokale najboljšim trem ekipam v moški, ženski in absolutni razvrstitvi bodo podelili na tradicionalni prireditvi Športnik leta, ki bo, kot je povedal direktor Zavoda Novo mesto Marjan Hribar, sredi februarja.

Naj športnik in športnica DŠI

Tudi letos so razglasili najboljšega športnika in športnico iger, kriterij za prestižni naziv pa je udeležba na igrah. Najbolj vestna udeleženca iger, ki sta prejela naziv najboljšega, sta tudi letos, že peto leto zapored, Erik Kraševec (URSA Slovenija) in Antonija Bahor (Policija) Naj športnik in športnica bosta tudi tokrat za nagrado dobila brezplačni 3-dnevni najem avtodoma, nagrado poklanja Adria Mobil. Tokrat so prvič podelili tudi nagrade drugo in tretje uvrščenemu športniku oziroma športnici. Drugo uvrščena Aleš Berger (Mestna občina) in Valentina Golob (Revoz) sta prejela sezonski smučarski vozovnici SC Gače, tretje uvrščena Andrej Šega (Policija) in Mirjana Vardijan (Mestna občina) pa sta prejela nagrado Zavoda Novo mesto - Bon za vpis abonmaja po izbiri v KC Janeza Trdine. Nagrade najboljšim je podelil Jordan Ristovski, predsednik Športnega društva Adria in predstavnik Adrie Mobil.

Everybody na Livadi -  v sklopu dogodkov tudi Dobrodelni odbojkarski izziv

V sodelovanju z Moškim odbojkarskim klubom Krka bo Zavod Novo mesto v soboto, 22. decembra, ob 18. uri v Športnem centru Livada pripravil že 5. Dobrodelni odbojkarski izziv 6 na 2 – 6 amaterjev, tako imenovana reprezentanca DŠI,  proti dvojici iz MOK Krka. Zbrana sredstva bodo namenjena Društvu Življenje brez nasilja, v sklopu katerega deluje Varna hiša. Nova sezona Delavskih športnih iger pa se bo začela 2.2., ko je predviden veleslalom na Gačah, če bodo seveda to dopuščale vremenske razmere.

 

Foto: Foto Life - Marko Klinc

GALERIJA