X

KRKA ŽIVI!

Krka ŽIVI! 2019

Med majem in avgustom bo znova potekal tudi projekt Krka ŽIVI!, ki od leta 2015 združuje športna društva, katerih delovanje povezuje reka Krka. Otvoritev pestre programske sezone bo v soboto 25. maja, ko bodo zaživela številna prizorišča od Pumpnce do Glavnega trga.

Ob športnih aktivnostih na in ob reki Krki bo ta dan tudi premierna izvedba po vsej Sloveniji izjemno prepoznavne kulinarične karavane – Odprta kuhna.

Podrobnosti o prireditvah najdete v priponkah.

Preberi več

Skoki v Krko - FOTO NATEČAJ

V sklopu sobotnega dogodka, Skoki v Krko 2018, objavljamo foto natečaj, ki je primeren za vse, ki bodo obiskali sobotni spektakel na Kandijskem mostu. Sodelujete lahko vsi, ki imate malo bolj NAPREDNO fotografsko opremo, kot tudi tisti, ki ste vešči fotografiranja s pametnimi MOBI aparati. 

Preberi več

Skoki v Krko 2018

V soboto, 01. septembra, bo Novo mesto ponovno, že 6. leto zapored, gostilo najboljše tekmovalce v skokih v vodo z velikih višin. Vabljeni na ogled.

Preberi več

Tris na Temenici

Zavod Novo mesto predstavlja turističen produkt Tris na Temenici. Z omenjenim produktom smo kandidirali na razpisu Slovenske turistične organizacije in se uvrstili v polfinale. Promocijski video je bil v izvedbi podjetja Versatilis posnet v mesecu maju, sodelovali pa so tudi predstavniki Kajak kanu sup kluba Novo mesto in podjetja Hiša Fink

Preberi več

POLETNA SEZONA DOGAJANJA OB IN NA REKI KRKI JE ODPRTA

Prvi junijski konec tedna je ob in na reko Krko v Novem mestu pritegnil več kot tisoč športa, druženja in zabave željnih Novomeščanov.

Preberi več

1. SUPATLON v Novem mestu

V nedeljo, 3. 6. 2018 je na ''mestni plaži'' ob Krki potekal 1. SUPATLON v Novem mestu.

Preberi več

Razpis SUPATLON 2018

Objavljamo razpis za SUPATLON 2018. Vabljeni! 

Preberi več

Skoki v Krko 2017

V soboto, 30. septembra, je Novo mesto ponovno, že 5. leto zapored, gostilo najboljše tekmovalce v skokih v vodo z velikih višin. Tekmovanja v skokih s kandijskega mostu se je udeležilo 14 junakov iz štirih držav, ki so tekmovali v treh kategorijah, številni obiskovalci so videli kar 38 skokov v jesensko hladno reko Krko. 

Preberi več

SKOKI V KRKO 2017

Drugi poizkus – SOBOTA, 16.9.2017 Vabljeni na spektakel v Novo mesto!

Preberi več

SKOKI V KRKO 2017 - FOTONATEČAJ

Skoki v Krko – Kandijski most je javna prireditev športno zabavnega značaja, ki v Novem mestu poteka od leta 2013. Tudi letošnja, 5. izvedba, bo predstavljala finale slovenskega pokala, v katerega so vključena prizorišča tekem v Sloveniji (Kanal ob Soči, Most na Soči, Maribor, Jesenice, Boršt). 

Preberi več

SKOKI V KRKO 2017 - FOTONATEČAJ

Skoki v Krko – Kandijski most je javna prireditev športno zabavnega značaja, ki v Novem mestu poteka od leta 2013. Tudi letošnja, 5. izvedba, bo predstavljala finale slovenskega pokala, v katerega so vključena prizorišča tekem v Sloveniji (Kanal ob Soči, Most na Soči, Maribor, Jesenice, Boršt). Veselimo se »vratolomnih« nastopov najboljših slovenskih tekmovalcev v skokih v vodo z velikih višin, pričakujemo pa tudi tekmovalce iz tujine. Prireditev bo v soboto, 2. septembra.

Preberi več

ROD GORJANSKIH TABORNIKOV – PARTNER PROJEKTA KRKA ŽIVI!

Rod gorjanskih tabornikov - RGT na okljuku reke Krke deluje že 65 let. V tem času se je skozi taborniške vrste sprehodilo več tisoč Novomeščank in Novomeščanov, ki so bolj ali manj zaznamovali utrip našega mesta. Lahko rečemo, da že dolgih šest desetletij rišemo mavrico družabnega življenja dolenjske prestolnice.

Preberi več

SKOKI V VODO 2017

Pretekli konec tedna so zaznamovali pogumni skakalci v vodo z velikih višin, na tradicionalnih tekmah v Mostu na Soči in Kanalu ob Soči. To sta bili še zadnji tekmi pred velikim finalom slovenskega pokala za sezono 2017, ki bo že peto leto zapored potekalo v Novem mestu (sobota, 2. september).

Preberi več

SKOKI V VODO – JESENICE 2017

V soboto, 24.6., so na Jesenicah (letno kopališče Ukova), v sklopu prireditve Skok v poletje 2017, izvedli drugo tekmo v skokih v vodo z velikih višin. Tekme, ki je štela za slovenski pokal, se je udeležilo sedem skakalcev. Po uvodni zmagi v Mostu na Soči, je tudi druga tekma pripadla Alešu Karničniku (Maribor). 

Preberi več

V soboto smo se pa v šoli zbudili!

Zadnji vikend v šolskem letu so učitelji z nekaterimi nadarjenimi učenci preživeli v šoli. Ker so se v letošnjem šolskem letu vključili v projekt Krka živi!, so izbrali aktivnosti vezane na našo reko. Učitelji so za otroke pripravili likovno in ribiško delavnico, vsi pa so se preizkusili tudi v zabavnih spretnostnih igrah.

Preberi več