X

ŠAH

Delavske športne igre v ŠAHU

V pomladanskem delu DŠI v šahu je prvo mesto zasedel Jernej Zupančič, drugo mesto je osvojil Robert Rudman, tretje pa Andreja Dobrovoljc. Ekipno so zmagali Pedagogi pred Krko in DU Novo mesto.

Preberi več

Delavske športne igre v šahu

V jesenskem delu DŠI v šahu sta si prvo mesto posamično razdelila Bernard Perič in Jernej Zupančič, ekipno pa Podjetniški inkubator Podbreznik. V skupnem seštevku pomladanskega in jesenskega dela je zmagal Jernej Zupančič, drugo mesto pa si delita Bernard Perič in Marjan Kastelic, ekipno pa so slavili Pedagogi.

Preberi več

Delavske športne igre 2023 - ŠAH

V prvem delu šahovskega tekmovanja letošnje sezone Delavskih športnih iger je sodelovalo 14 ekip. Prevladovali so šahisti ekipe Pedagogi, pred ekipo Krke ter tretjeuvrščeno ekipo Društvo upokojencev Novo mesto.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - šah

V drugem delu šahovskega tekmovanja letošnje sezone Delavskih športnih iger so ponovno prevladovali šahisti ekipe Pedagogi.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - šah

Šahovskega tekmovanja v avli Kulturnega centra Janeza Trdine se je udeležilo 39 šahistov in ena šahistka. Popolno prevlado so uprizorili predstavniki ekipe Pedagogi, saj je v končnem vrstnem redu posameznikov med prvimi devetimi tekmovalci končalo vseh šest članov te ekipe. Tudi vrstni red prvih treh je bil popolnoma v znamenju Pedagogov; prvo mesto je osvojil Borut Lužar, drugo Robert Rudman in tretje Alojz Železnik. Seveda so tudi ekipno v konkurenci 13 sodelujočih ekip močno zmagali Pedagogi (239 točk), pred Revozom (199) in Društvom upokojencev Novo mesto (187).

Naslednje prizorišče tekmovanj DŠI bo ponovno ŠC Livada, 4. aprila bosta namreč potekali tekmovanji v odbojki in pikadu.

Preberi več

DŠI 2021 - ŠAH

Preberi več

DŠI 2020 - Šah

Art Caffe v Kulturnem centru Janeza Trdine je bil prvič prizorišče tekmovanja v okviru Delavskih športnih iger. 43 šahistov in 2 šahistki so se štiri ure borili za nove DŠI točke. V posamični konkurenci je ponovno slavil Robert Rudman (Pedagogi), drugo mesto je osvojil Jernej Zupančič (Krka), tretje pa Borut Lužar (Pedagogi).

Preberi več

DŠI 2019 - ŠAH

Predstavniki ekipe Pedagogi so ponovno prevladovali na tekmovanju v šahu in prepričljivo osvojili ekipni naslov, tako v jesenskem kot tudi v skupnem seštevku letošnje sezone Delavskih športnih iger. V konkurenci posameznikov so bili v končnem vrstnem redu med 52 udeleženci kar štirje člani pedagogov med najboljšimi petimi. Tokrat je zmagal Borut Lužar, pred Robertom Rudmanom (oba Pedagogi) in Nikom Brganom (Adria Mobil).

Preberi več

DŠI 2019 - ŠAH

Pomladanskega tekmovanja v šahu se je udeležilo kar 53 šahistov, ki so zastopali 16 različnih ekip. Med posamezniki je zmago slavil Emil Luzar (Amplexor Adriatic), drugo mesto je osvojil Robert Rudman, tretje pa Alojz Železnik (oba Pedagogi).

V ekipnem seštevku so največ točk zbrali predstavniki Pedagogov (264 točk) pred Revozom (242) in Krko (237).


Dobrodelni URSA števec je po tekmovanju v šahu "višji" za 53€. Po četrtem letošnjem tekmovanju je stanje 317€.

Preberi več

DŠI 2018 - ŠAH

46 šahistov je na jesenskem šahovskem tekmovanju zastopalo 13 ekip. Med posamezniki je tokrat prvo mesto osvojil Jovica Dančulovič (Revoz), drugo mesto je pripadlo Robertu Rudmanu (Pedagogi), tretje pa Alojzu Železniku (Pedagogi). Omenjena trojica je tudi v skupnem seštevku DŠI 2018 zasedla prva tri mesta.

Ekipno so ponovno slavili Pedagogi pred Krko in Društvom upokojencev Novo mesto.

Preberi več

DŠI 2018 - Šah

Prvi del letošnjega tekmovanja v šahu je ponovno zaznamoval večkratni zmagovalec v tej panogi, Robert Rudman (Pedagogi), ki je med 40 udeleženci osvojil prvo mesto. Drugo mesto je z enakim rezultatom osvojil Alojz Železnik (Pedagogi), tretje pa Niko Brgan (Adria Mobil).

Preberi več

DŠI 2017 - šah

Tekmovanje najboljših šahistov v sklopu DŠI je zaznamovala prevlada predstavnikov ekipe Pedagogi, ki so osvojili prva tri mesta posamično. V skupnem seštevku letošnje sezone so ekipno prav tako Pedagogi na prvem mestu, za njimi pa člani ekip Društva upokojencev Novo mesto in Revoza.

Preberi več

Med posamezniki je najboljši šahist Robert Rudman, ekipno Društvo upokojencev Novo mesto

Na šahovskem tekmovanju v sklopu DŠI 2017 je bil med 41 udeleženci ponovno najboljši Robert Rudman (Pedagogi), drugo mesto je osvojil Niko Brgan (Adria Mobil), tretje pa Bojan Jerančič (Društvo upokojencev). 

Preberi več

Najboljši šahisti so Pedagogi

Šahisti iz vrst ekipe Pedagogi so suvereno osvojili tudi jesensko šahovsko tekmovanje v okviru Delavskih športnih iger 2016. Drugo mesto je osvojila ekipa Društva upokojencev Novo mesto, tretje pa Krka.

Preberi več