X

RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Košarkarski klub Krka NM

Od avgusta do junija je letos trajala sezona v mlajših selekcijah Košarkarskega kluba Krka. Sezono so sklenili minuli petek, 14. junija s turnirjem, ki je pri mladih zelo priljubljen, to pa je tudi priložnost, da jih na delu vidijo starši.
Trenerska ekipa je več kot 70 mladih košarkarjev razdelila v tri starostne skupine. Kot se spodobi za pravi trening, je temu sledijo ogrevanje, za tem pa tekme. Mladi so se merili med sabo v svojih starostnih kategorijah, pokazali pa so velik napredek v primerjavi z začetkom sezone. Predvsem pa je očitno, da v košarki uživajo, to pa šteje največ.
Po dobrih dveh urah se je tekmovalni del sklenil, otroke pa so zbrali na sredi dvorane, kjer so jim starši in trenerji zaploskali. Domov so odnesli tudi lične medalje, ki jih bodo spominjale, da tradicionalni turnir ob koncu šole košarke sodi v okvir Rudolfovih tednov športa, ki potekajo v Mestni občini Novo mesto in so namenjeni spodbujanju športa med mladimi.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Nogometni klub Krka NM

V programu 17. Rudolfovih tednov športa so v NK KRKA Novo mesto organizirali mednarodni turnir za najmlajše nogometaše KRKA CUP 2024.
Turnir je bil razdeljen na dva dni (8. in 9.6.2024), kjer se je na igriščih mudilo 80 ekip iz treh držav. Več kot 800 otrok je uživalo v nogometnih vragolijah na igriščih, poleg njih pa jih je spodbujalo več kot 1200 obiskovalcev. V kategorijah U7 in U8 je sodelovalo 300 otrok in prav vsi otroci so prejeli medaljo za sodelovanje na turnirju. Za pomoč pri izvedbi se vam srčno zahvaljujemo.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Atletski klub Krka NM

V sredo 29.maja, je na stadionu Portoval v sklopu 17. Rudolfovih tednov športa, potekal atletski Miting mladih 2024. Udeležilo se ga je 218 otrok, starih od 5 do 14 let, devetih atletskih klubov in osnovnih šol v regiji. Tekmovali so v teku na 60m, skoku v daljino, metu vorteksa in dolgem teku (200-600m). Ena izmed zabavnih točk dneva je bil tudi tek za starše na 60m, kjer so očetje in mame otrok pokazali svoj tekmovalni duh in se pomerili med seboj.
Dogodek je bil izjemno uspešen, z veliko udeležbo mladih športnikov, ki so se odlično izkazali v svojih disciplinah. Mladi atleti so z nasmeški na obrazu pokazali izjemen potencial in borbenost. Ob takih dnevih jih za prihodnost slovenske atletike ne skrbi.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Moški rokometni klub Krka

Moški rokometni klub Krka je v okvirju Rudolfovega tedna športa organiziral turnir v mikro rokometu. Turnirji, ki jih organizirajo služijo preverjanju naučenega znanja pri krožku mini rokometa. Med turnirjem se rezultat ne beleži, saj je poudarek na igri, učenju in zabavi. Dogodek je namenjan promociji športa med mladimi in krepitvi ekipnega duha. Znanje rokometa se pri učencih iz leta v leto izboljšuje, ker večina učencev obiskuje krožek od 2. razreda in vztrajajo vse tja do 5. razreda. Cilj krožka je otrokom omogočiti čim bolj kakovostno preživljanje prostega časa s tem jim omogočijo dodatno uro telesne aktivnosti vsak teden.

Turnirja se je udeležilo osem osnovnih šol in preko sto otrok. Udeležili so se ga učenci od 2.-5. razreda. Vsaka ekipa je imela priložnost igrati več tekem, kar je omogočilo otrokom, da so preizkusili različne strategije in se med seboj spoznavali. Vsi udeleženci so na koncu dobili spominske medalje.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Kolesarsko društvo Papež Podgorje

V Kolesarskem društvu Papež Podgorje so v nedeljo 2. 6. 2024 organizirali mednarodno kolesarsko dirko za Pokal Sandija Papeža, ki je štela za pokal Slovenije za kategorijo deklic, dečkov in mlajših mladink in mlajših mladincev.
V sklopu dirke in 17. Rudolfovih tednov športa so organizirali tudi otroško dirko. Udeležilo se je lepo število otrok, ki so tekmovali s kolesi in poganjalčki. Vsak otrok je dobil spominsko medaljo, kapico in majico.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Triatlonski klub NM

V soboto, 25. 5. 2024 je na Olimpijskem centru Novo mesto potekal že 9. Družinski akvatlon, ki ga je Triatlonski klub NM pripravil v sodelovanju s Plavalnim klubom Novo mesto. Dogodek je potekal v znamenju zaključka celoletne šole triatlona in plavalnih šol in v okviru projekta 17. Rudolfovi tedni športa v organizaciji Zavoda Novo mesto.
Udeleženci so se pomerili v petih različnih kategorijah od predšolskih otrok, preko mladine vse do odraslih. Preizkušnja se je za vse pričela v bazenu, od koder so tekmovalci stekli na zunanjo ploščad kjer je bil postavljen menjalni prostor. Po hitrem a mokrem obuvanju v tekaške copate so naši tekmovalci tekaški del preizkušnje nadaljevali po travi in trim stezi do ploščadi pred velodrom in v cilj.
Po zaključku tekmovalnega dela so se udeleženci preizkusili v plavalnem znanju in pridobili ali višali osvojena znanja po sistemu Naučimo se plavati oz. merilih za ocenjevanje znanja plavanja in plavalnih sposobnosti. V vadbenem in plavalnem bazenu smo tako videli morske konjičke, delfinčke vseh barv pa tudi morske pse.
Prireditev smo zaključili s podelitvami medalj in priznanj. Vsi udeleženci akvatlona so v sklopu Rudolfovih tednov športa prejeli spominske medalje, najboljši trije v vsaki kategoriji pa tudi priznanja. Prav tako so diplome in knjižice prejeli udeleženci plavalnega testiranja – osvojeno znanje bodo vsi lahko še nadgradili in v prihodnjih sezonah prišli do najvišjih nazivov.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Gimnastično društvo NM

Gimnastično društvo Novo mesto je v dopoldanskem času od 21. - 24. maja 2024 organiziralo vadbo za vrtčevske in osnovnošolske otroke. Torkovo vadbo so vrtci odpovedali zaradi slabega vremena. Vadbe se je tako udeležilo 131 otrok OŠ Drska od 1. – 3.razreda. Pod vodstvom trenerke Mateje Zorko in štirih pomočnic so otroci spoznali orodja v gimnastični dvorani in vadili osnovne oblike gibanja v povezavi z gimnastiko ter se preizkusili na bradlji, gredi in mali prožni ponjavi.
Otroci so bili zelo motivirani za vadbo ter veseli, da so na koncu prejeli tudi medaljo RTŠ. Učiteljice so bile vabila zelo vesele in se bodo takih akcij še udeležile.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

20. maja 2024 je Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, v sklopu projekta 17. Rudolfovih tednov športa v Mestni občini Novo mesto, katere organizira Zavod Novo mesto, organiziralo ekipno tekmovanje v kegljanju, na kegljišču Portoval v Novem mestu.
Največ kegljev je podrla in posledično osvojila pokal za prvo mesto domača ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1985 podrtih kegljev), drugo mesto je osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine (1770 podrtih kegljev), tretje DP Prekmurja in Prlekije (1497 podrtih kegljev), četrto mesto pa ekipa DP Podravja (1329 podrtih kegljev). Pokal za največ podrtih kegljev na tekmovanju je osvojil Tone Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (534 podrtih kegljev).
Po končanem tekmovanju je na sedežu društva potekala razglasitev rezultatov in podelitev pokalov za najboljše tri ekipe in najboljšega kegljača tekmovanja ter spominskih medalj, katere je zagotovil Zavod Novo mesto, prejeli pa so jih vsi udeleženci.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Športno društvo FIT KLUB

Športni rekreativno društvo FIT KLUB je v okviru Rudolfovih tednov športa, ki potekajo v okviru praznika mestne občine Novo mesto 16. maja 2024 na stadionu Portoval priredilo 12. Cooperjev test aerobnih sposobnosti. Udeleženci so morali premagati razdaljo 2400m (6 stadionskih krogov).
Cilj dogodka ni bilo tekmovanje, ampak testiranje sposobnosti. Predvsem je šlo za primerjavo s preteklimi leti. Šlo je za boj s samim seboj in svojimi sposobnostmi. Vsak, ki je prišel in odtekel 2400m po svojih najboljših močeh je bil zmagovalec.
Žal je bilo vreme in napoved dežja tisto, ki je vplivalo na število udeležencev letošnjega Cooperjevega testa. Ampak saj veste za tek ni slabega vremena in vsak, ki je prišel je bil zmagovalec. 4 tekači so tekli prvič na tekaški prireditvi. Posebno čast pa so imeli, da se je Cooperjevega testa udeležil tudi 87 letni Denis Wraight.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Ženski rokometni klub KRKA NM

V programu 17. Rudolfovih tednov športa so v Ženskem rokometnem klubu Krka organizirali dva dogodka. Prvi je bil turnir najmlajših in sicer deklet, ki obiskujejo krožek mini rokometa po šolah. Gre za dekleta letnika 2013 in mlajše. Na turnirju je sodelovalo 75 deklet in 10 trenerjev. Na drugem turnirju so sodelovala dekleta letnik 2010/2011. Skupaj jih je bilo 31. Vsi udeleženci so dobili medalje. Na turnirju rezultata niso beležili, ker dajejo na takih turnirjih možnost igranja vsem puncam, ne glede na znanje in sposobnosti. Na tak način dajejo vsem enake možnosti za nadaljnji razvoj.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - TPV Volley NM

V soboto, 20 .4. 2024 je TPV Volley Novo mesto v Športni dvorani Marof organiziral odbojkarski turnir za osnovnošolske otroke od 3. do 6. razreda. Turnirja se je udeležilo 70 otrok iz vseh novomeških in nekaterih okoliških osnovnih šol, ki obiskujejo krožek odbojke. Program so poleg turnirja odbojke združili tudi z različnimi odbojkarskimi poligoni, s plesnim ogrevanjem in kreativnimi delavnicami s poslikavo obraza.
Prioriteta Rudolfovega turnirja, ki so ga organizirali v okviru Topdom lige je bilo sodelovanje ne pa rezultati kar je zagotavljalo, da so bili vsi otroci vključeni in so lahko uživali v športu. Vsak udeleženec je na koncu dobil medaljo in majico sponzorja Topdom.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Šahovsko društvo KRKA NM

V sklopu 17 . Rudolfovih tednov športa je potekal tudi šahovski turnir za osnovnošolce in srednješolce. Udeležilo se ga je 17 igralcev in igralk iz različnih koncev Slovenije. Po napetih borbah in 7 odigranih partijah je na koncu zmagal Miha Gorše Pihler iz ŽŠK Maribor Poligram. Na drugem in tretjem mestu sta bila igralca z enakim številom točk, po dodatnih kriterijih pa je drugo mesto pripadlo domačinu Pavlu Radež pred Jakobom Kovačičem iz Ljubljane. Na tekmovanju so nastopila tudi tri dekleta. Najvišje uvrščena je bila Ana Kaja Premerl iz Kočevja, ki je zasedla 7. mesto v skupnem seštevku.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo upokojencev Mali Slatnik

V sklopu Rudolfovih tednov športa je DU Mali Slatnik na Prepihu organiziralo turnir v petanki. Turnirja se je udeležilo 22 ekip z nekaj več kot 70 igralcev iz področja Dolenjske, Bele krajine, Kočevja ter iz sosednje Hrvaške. Po celodnevnem igranju ( 5 krogov + polfinala in finale ) je zmagala ekipa Uršnih sel pred ekipo Volkovi. Tretjeuvrščena je bila ekipa Krvica pred ekipo Solaris iz Šibenika. Najboljši posameznik pa je bil Drago Čelič iz ekipe Uršna sela.
Želja organizatorja tega turnirja je, da bi to tekmovanje postalo tradicionalno ter, da bi ta turnir poskušali umestiti v koledar tekmovanj petankarske zveze Slovenije.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Kolesarski klub Adria Mobil

V sklopu mednarodne kolesarske dirke za VN Adria Mobil je KK Adria Mobil v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru Rudolfovih tednov športa na Glavnem trgu organiziral tudi otroško dirko. Otroci so se pomerili v dveh starostnih skupinah in sicer šolarji do petega razreda in predšolski otroci. Na 200 m dolgi progi je nastopilo 50 otrok.
Poleg omenjenih dirk so se na sprintih na izpadanje pomerili tudi licincirani kolesarji Adrie Mobil. Vsak udeleženec je prejel spominsko medaljo, majico in malico.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Ženski košarkarski klub Krka

Tudi letos so v Ženskem košarkarskem klubu Krka v ŠD Marof organizirali tradicionalni velikonočni turnir, ki je potekal v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru projekta 17. Rudolfovih tednov športa.
Kot običajno je tudi tokrat turnir potekal na velikonočni ponedeljek in je bil namenjen najmlajšim igralkam, rojenim leta 2013 in mlajšim. Turnirja se je udeležilo dva ducata deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici.
Na turnirju so se košarkarice preizkusile v spretnostnih igrah z žogo in košarkarskih tekmah, kjer so pred številnimi gledalci prikazale veliko lepih potez in izjemno borbenost ter požrtvovalnost. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele priložnostno majico in medaljo.

Preberi več