X

RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Šahovsko društvo KRKA NM

V sklopu 17 . Rudolfovih tednov športa je potekal tudi šahovski turnir za osnovnošolce in srednješolce. Udeležilo se ga je 17 igralcev in igralk iz različnih koncev Slovenije. Po napetih borbah in 7 odigranih partijah je na koncu zmagal Miha Gorše Pihler iz ŽŠK Maribor Poligram. Na drugem in tretjem mestu sta bila igralca z enakim številom točk, po dodatnih kriterijih pa je drugo mesto pripadlo domačinu Pavlu Radež pred Jakobom Kovačičem iz Ljubljane. Na tekmovanju so nastopila tudi tri dekleta. Najvišje uvrščena je bila Ana Kaja Premerl iz Kočevja, ki je zasedla 7. mesto v skupnem seštevku.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo upokojencev Mali Slatnik

V sklopu Rudolfovih tednov športa je DU Mali Slatnik na Prepihu organiziralo turnir v petanki. Turnirja se je udeležilo 22 ekip z nekaj več kot 70 igralcev iz področja Dolenjske, Bele krajine, Kočevja ter iz sosednje Hrvaške. Po celodnevnem igranju ( 5 krogov + polfinala in finale ) je zmagala ekipa Uršnih sel pred ekipo Volkovi. Tretjeuvrščena je bila ekipa Krvica pred ekipo Solaris iz Šibenika. Najboljši posameznik pa je bil Drago Čelič iz ekipe Uršna sela.
Želja organizatorja tega turnirja je, da bi to tekmovanje postalo tradicionalno ter, da bi ta turnir poskušali umestiti v koledar tekmovanj petankarske zveze Slovenije.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Kolesarski klub Adria Mobil

V sklopu mednarodne kolesarske dirke za VN Adria Mobil je KK Adria Mobil v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru Rudolfovih tednov športa na Glavnem trgu organiziral tudi otroško dirko. Otroci so se pomerili v dveh starostnih skupinah in sicer šolarji do petega razreda in predšolski otroci. Na 200 m dolgi progi je nastopilo 50 otrok.
Poleg omenjenih dirk so se na sprintih na izpadanje pomerili tudi licincirani kolesarji Adrie Mobil. Vsak udeleženec je prejel spominsko medaljo, majico in malico.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Ženski košarkarski klub Krka

Tudi letos so v Ženskem košarkarskem klubu Krka v ŠD Marof organizirali tradicionalni velikonočni turnir, ki je potekal v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru projekta 17. Rudolfovih tednov športa.
Kot običajno je tudi tokrat turnir potekal na velikonočni ponedeljek in je bil namenjen najmlajšim igralkam, rojenim leta 2013 in mlajšim. Turnirja se je udeležilo dva ducata deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici.
Na turnirju so se košarkarice preizkusile v spretnostnih igrah z žogo in košarkarskih tekmah, kjer so pred številnimi gledalci prikazale veliko lepih potez in izjemno borbenost ter požrtvovalnost. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele priložnostno majico in medaljo.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - program dogodkov

Po prejetih prijavah za sodelovanje v okviru letošnje izvedbe tradicionalnega projekta Rudolfovi tedni športa, ki dodatno promovirajo dejavnosti številnih športnih društev v MO Novo mesto, objavljamo razpored vseh dogodkov, ki se bodo odvijali do meseca junija.

Preberi več

17. Rudolfovi tedni športa

Zavod Novo mesto bo tudi v letu 2024 v sodelovanju s športnimi društvi organiziral bogat športni program, namenjen predstavitvi dejavnosti športnih društev in promociji športnih vsebin V MO Novo mesto. Predstavitev različnih športnih vsebin bo predvidoma potekala v času od aprila do junija, na različnih lokacijah v Novem mestu in bližji okolici.
Objavljen je razpis za sodelovanje v omenjenemu projektu. Rok za oddajo vlog je 25. 3. 2024.

Preberi več

Velikonočni turnir Ženskega košarkarskega kluba Krka v okviru Rudolfovih tednov športa.

V okviru 16. Rudolfovih tednov športa, ki jih pripravlja Zavod Novo mesto, so v Ženskem košarkarskem klubu na velikonočni ponedeljek, organizirali tradicionalni turnir za najmlajše košarkarice. Turnirja se je udeležilo okoli 40 deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici. Na turnirju so se košarkarice preizkusile v štafetnih igrah ter košarkarskih tekmah, kjer so pred številčnimi gledalci prikazale veliko lepih potez. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele spominsko majico, velikonočno presenečenje in medaljo.

Preberi več

16. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - program dogodkov

Po prejetih prijavah za sodelovanje v okviru letošnje izvedbe tradicionalnega projekta, ki dodatno promovira dejavnosti številnih športnih društev v MO Novo mesto, objavljamo bogat razpored vseh dogodkov.

Preberi več

16. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

Zavod Novo mesto bo tudi v letu 2023 v sodelovanju s športnimi društvi ponovno organiziral bogat športni program, namenjen predstavitvi dejavnosti športnih društev in promociji športnih vsebin V MO Novo mesto. Predstavitev različnih športnih vsebin bo predvidoma potekala v času od aprila do junija, na različnih lokacijah v Novem mestu in bližji okolici.


Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Športno društvo Stopiče

Športno Društvo Stopiče je, kot partner v okviru projekta Rudolfovi tedni športa, priredilo zadnji dogodek v sklopu letošnje akcije. Tako so predstavniki društva dve soboti zapored organizirali turnir v nogometu in v odbojki na mivki.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Atletski klub Krka

Na stadionu Portovald je v sredo, 15. junija potekal Miting mladih, ki ga že tradicionalno v sklopu Rudolfovih tednov športa organizira Atletski klub Krka Novo mesto. Mladi atleti iz dolenjskih atletskih klubov in osnovnih šol so se pomerili v skoku v daljino, metu vortexa in tekih na 60m, 200m, 300m ter 600m.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Moški rokometni klub Krka

Športna dvorana Marof je bila v soboto, 4. junija, v znamenju najmlajših rokometašev. V okviru 15. Rudolfovih tednov športa, se je na zaključni prireditvi predstavilo 131 rokometašev, ki v tem šolskem letu obiskujejo rokometni krožek na osnovnih šolah Bršljin, Otočec, Grm, Center, Drska, Šmihel in Stopiče. Vse ekipe so pokazale izredno borbenost in veliko rokometnega znanja, ki so ga s pridom pridobili tekom letošnjega leta.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Košarkarski klub Krka Novo mesto

V Košarkarskem klubu Krka so minulo soboto poskrbeli za številne nasmejane obraze najmlajših članov društva. V sklopu tradicionalnih Rudolfovih tednov športa so namreč pripravili turnir Šole košarke KK Krka.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Gimnastično društvo Novo mesto

Gimnastično društvo Novo mesto je v dopoldanskem času od 23. - 27. maja 2022 organiziralo
vadbo za vrtčevske in osnovnošolske otroke. Vadbe se je udeležilo 57 otrok. Pod vodstvom treh
vaditeljev so spoznali orodja v gimnastični dvorani in vadili osnovne oblike gibanja v povezavi z
gimnastiko in se preizkusili na bradlji, gredi in mali prožni ponjavi.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Vabilu k sodelovanju v letošnji izvedbi sklopa športnih prireditev pod nazivom Rudolfovi tedni športa so se odzvali tudi v Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Društvo je organiziralo ekipno tekmovanje v kegljanju paraplegikov in tetraplegikov. Tekmovanje je potekalo v ponedeljek, 16. maja 2022, na kegljišču Portoval v Novem mestu, ki je popolnoma dostopno za osebe na invalidskih vozičkih

Preberi več