X

2023

Zaključna prireditev Delavskih športnih iger za leto 2023

Zavod Novo mesto je v torek, 19. decembra 2023 izvedel zaključno prireditev DŠI, kjer so bila podeljena priznanja najboljšim posameznikom in ekipam ter najboljšemu športniku in športnicama.
63. sezona Delavskih športnih iger je končana in postregla je s številnimi zanimivimi obračuni, predvsem v skupni končni razvrstitvi, kjer je prvič v zgodovini DŠI prišlo do delitve drugega mesta.

Preberi več

DŠI - KOŠARKA

Na zadnjem tekmovanju Delavskih športnih igre v sezoni 2023 je v košarki pri moških in ženskah slavila Krka. V skupnem seštevku je bila pri moških prav tako najuspešnejša Krka, pri ženskah pa si to mesto deli s Pedagoginjami.

Preberi več

DŠI - NAMIZNI TENIS

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v namiznem tenisu je v jesenskem delu pri ženskah slavila Petra Šmid pri moških pa Uroš Slatinšek. Oba sta najboljša tudi v skupnem seštevku za sezono 2023. Ekipno je v ženski konkurenci Krka slavila tako v jesenskem kot tudi skupnem seštevku, pri moških pa je v jesenskem delu najuspešnejše Roletarstvo Medle v skupnem seštevku pa Krka.

Preberi več

D.Š.I. - PIKADO

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v pikadu, ki je potekalo v torek, 7. 11. 2023, je pri moških v jesenski in skupni razvrstitvi slavila ekipa DU Novo mesto, druga je bila Krka in tretja na jesenskem delu ekipa Zavoda za gozdove. V skupni razvrstitvi so tretje mesto zasedli tekmovalci iz Adrie Mobil.
Pri ženskah je v jesenskem delu slavila ekipa DU Mali Slatnik, druga je bila ekipa Zavoda za gozdove in tretja Policija. V končnem vrstnem redu je na prvem mestu ekipa DU Mali Slatnik, druge do bile tekmovalke Policije in tretje ekipe Krke.

Preberi več

D. Š. I. - ODBOJKA

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v odbojki je v jesenskem delu tako pri ženskah kot pri moških slavila Krka, ki je v obeh konkurencah zmagala tudi v skupnem seštevku. Drugo mesto je pri ženskah osvojila Splošna bolnišnica Novo mesto pri moških pa Roletarstvo Medle.

Preberi več

DŠI - badminton

Več kot petdeset tekmovalcev in tekmovalk se je pomerilo v badmintonu za Delavske športne igre v jesenskem delu. V ženski kategoriji je zmagala Anja Kinčič, v moški pa Nejc Zaviršek. Oba sta najboljša tudi v skupnem seštevku za sezono 2023. Ekipno je v skupnem seštevku v obeh kategorijah najboljša Krka, pri ženskah je drugi Revoz pri moških pa Adria Mobil.

Preberi več

Delavske športne igre v šahu

V jesenskem delu DŠI v šahu sta si prvo mesto posamično razdelila Bernard Perič in Jernej Zupančič, ekipno pa Podjetniški inkubator Podbreznik. V skupnem seštevku pomladanskega in jesenskega dela je zmagal Jernej Zupančič, drugo mesto pa si delita Bernard Perič in Marjan Kastelic, ekipno pa so slavili Pedagogi.

Preberi več

Razpis jesenskega 2. dela in 3. dela 2023

Objavljen je razpis jesenskega 2. dela in 3. dela ter razpis DŠI tekmovanja v plavanju.

Preberi več

Rezultati Delavskih športnih iger v streljanju z zračno puško - jesenski del

Tekmovanja v jesenskem delu za Delavske športne igre v streljanju z zračno puško se je udeležilo 58 strelcev in strelk. Posamično v ženski kategoriji je bila najuspešnejša Lidija Fabian, ki je tudi zmagala v skupni razvrstitvi za sezono 2023. Med moškimi je bil v jesenskem delu najboljši Janez Erpe, v skupnem seštevku pa je slavil Andrej Novak. Ekipno so tako v ženski in moški kategoriji v jesenskem kot tudi v skupnem seštevku največ pokazali strelci in strelke Društva upokojencev Novo mesto.

Preberi več

DŠI - plavanje

Na novem bazenu Novo mesto smo izvedli premierno tekmo v plavanju in sicer za Delavske športne igre. Tekmovanja se je udeležilo 65 plavalcev in plavalk. Po posameznih kategorijah so slavili Kristjan Meža, Bojan Bajc, Aljoša Gradišek, Alessandro Rodrigues de Oliveira, Teja Švent in Nika Lukan. Ekipno je v moški kategoriji slavila Krka v ženski pa Pedagoginje..

Preberi več

DŠI - kegljanje - moški

V sredo, 4. 10. 2023, je na Kegljišču Portoval Novo mesto potekalo DŠI tekmovanje v kegljanju za moške. Prvo mesto na jesenskem delu in v končnem seštevku točk je pripadlo Krki, drugo mesto je osvojila ekipa Roletarstva Medle, tretji pa so bili člani DU Mali Slatnik.

Preberi več

DŠI - kegljanje - ženske

V sredo, 27. septembra 2023, je potekalo DŠI tekmovanje za ženske v kegljanju. Prvo mesto jesenskega dela je osvojila ekipa Krke, druge so bile tekmovalke DU Novo mesto, tretje mesto pa je zasedla ekipa Adrie Mobil.
V skupnem seštevku so prvo mesto po pomladanskem in jesenskem delu osvojile tekmovalke iz Krke, drugo mesto je pripadlo DU Mali Slatnik, tretje pa DU Novo mesto.

Preberi več

DŠI - tenis - ženske

Na tekmovanju za Delavske športne igre v tenisu za ženske je v jesenskem delu slavila Slavica Srebrnjak pred Marijo Zupanc in Antonijo Bahor. Tudi končni vrstni red za sezono 2023 je enak. V ekipnem delu so slavile tekmovalke Društva upokojencev Novo mesto tako v jesenskem kot tudi v skupnem seštevku.

Preberi več

Delavske športne igre v malem nogometu - futsal

Na turnirju Delavskih športnih iger v futsalu je v jesenskem delu slavila Krka po zmagi v finalu nad Revozom s 5:3 po izvajanju kazenskih strelov. V tekmi za tretje mesto je Roletarstvo Medle premagalo ekipo TPV. V skupnem seštevku za sezono 2023 je bila v futsalu najboljša Krka pred Revozom in Roletarstvom Medle.

Preberi več

DŠI - balinanje ženske

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v balinanju za ženske so v jesenskem delu slavile balinarke Društva upokojencev Novo mesto pred Adrio Mobil in Društvom upokojencev Mali Slatnik. V skupnem seštevku za sezono 2023 so si prvo mesto razdelili ekipi Adrie Mobil in Društvo upokojencev Mali Slatnik.

Preberi več