X

DŠI 2019 - ŠAH

Predstavniki ekipe Pedagogi so ponovno prevladovali na tekmovanju v šahu in prepričljivo osvojili ekipni naslov, tako v jesenskem kot tudi v skupnem seštevku letošnje sezone Delavskih športnih iger. V konkurenci posameznikov so bili v končnem vrstnem redu med 52 udeleženci kar štirje člani pedagogov med najboljšimi petimi. Tokrat je zmagal Borut Lužar, pred Robertom Rudmanom (oba Pedagogi) in Nikom Brganom (Adria Mobil).

 

V skupnem seštevku posameznikov pa je pričakovano slavil Robert Rudman (144 točk), ki je nepremagan že od leta 2015, ko smo prvič proglasili zmagovalca med posamezniki. Drugo mesto je pripadlo Emilu Luzarju (Amplexor Adriatic; 141 točk), tretje pa Alojzu Železniku (Pedagogi, 136 točk).

 

Ekipno so tako v jesenskem delu kot v skupnem seštevku letošnje sezone torej prepričljivo najboljši Pedagogi (80 točk), na drugem mestu pa so sezono z enakim izkupičkom (67 točk) zaključili predstavniki Društva upokojencev Novo mesto in Revoza. Na obeh letošnjih tekmovanjih so posamezniki sicer zastopali rekordnih 18 različnih ekip. 

 

V sredo, 23.10., bo v ŠC Livada potekalo tekmovanje v dvoranski odbojki in pikadu.

 

Dobrodelni URSA števec!!!

Jesenskega tekmovanja v šahu se je udeležilo 52 posameznikov, ki so z udeležbo "popravili" stanje URSA dobrodelnega števca. Pred naslednjim tekmovanjem števec kaže že 2096€.

Galerija

Nazaj na seznam