X

DŠI 2019 - BADMINTON -JESEN

Za nami je tudi jesenski turnir v badmintonu. Sodelovalo je 37 posameznikov in 23 posameznic, kar se tiče ekipnega dela pa so udeleženci zastopali 11 moških in 9 ženskih ekip.

 

V samem vrhu ni bilo sprememb glede na prvi letošnji turnir, saj sta oba zmagovalca iz pomladanskega dela uspela zadržati najvišje mesto. S tem, ko se je prebil v finale, je bilo že jasno, da bo prvak letošnje sezone Luka Balabanič (Adria Mobil), saj je njegov največji konkurent za skupno zmago, Vojko Antončič (Krka), moral že v četrtfinalu priznati premoč včerajšnjemu zmagovalcu Blažu Jakopinu (Adria Mobil). V »krkinem« dvoboju za tretje mesto med Dejanom Jancem in Rokom Kopačem je bil za odtenek boljši Dejan in s tem osvojil visoko drugo mesto v sezoni 2019. Skupno tretje mesto sta si razdelila Vojko Antončič in Rok Kopač.

Ekipni zmagovalci sezone 2019 so ponovno predstavniki Krke (68 točk), drugo mesto pa si delita Adria Mobil in Revoz (58 točk).

 

Tudi v ženski kategoriji najboljši posameznici iz pomladanskega dela nista dovolili presenečenja in se brez večjih težav uvrstili v finale, v katerem je bila Jerca Bajuk (Krka) boljša od Marije Grdešič (Policija). Tretje mesto je po zmagi nad Katjo Jenič (Adria Mobil) osvojila Barbara Borštnar (Krka). Res da sta bili prvi dve mesti v skupnem seštevku letošnje sezone že oddani, je bilo pa zato toliko bolj zanimivo katera tekmovalka bo osvojila tretje mesto; to je z včerajšnjim sedmim mestom uspelo Valentini Golob (Revoz).

Ženske ekipne prvakinje so suvereno postale tekmovalke iz Krke (67 točk), pred Policijo (59) in Revozom (51).

 

Zadnje tekmovanje v sezoni 2019 bo naslednji torek (19.11.), ko se bodo v dvorani ŠC Livada pomerili tekmovalci in tekmovalke v namiznem tenisu.

 

URSA dobrodelni števec!

Pred zadnjim letošnjim tekmovanjem je stanje URSA dobrodelnega števca že 2439€. Za zadnjo spremembo so poskrbeli udeleženci turnirja v badmintonu.

Galerija

Nazaj na seznam