X

ŠPORTNIK LETA 2019

Na prireditvi »Športnik leta 2019«, ki je tokrat ponovno potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, je bila za najboljšo športnico razglašena namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, teniška igralka Živa Falkner je drugouvrščena športnica v novomeški občini in Erin Novak tretjeuvrščena. Najboljši športnik je postal igralec namiznega tenisa Darko Jorgič, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Marko Kump in Tilen Ovniček. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Ženski rokometni klub Krka.

 

To je bila že tradicionalna 34. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Podelili smo veliko priznanj in sicer 51 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije, Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu. Zlato značko za življenjsko delo sta prejela Matjaž Cerkovnik in Vitoslav Gabrič. Podelili smo tudi priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah ter seveda najprestižnejša priznanja  - priznanja za športnika leta 2019.

Prireditev so popestrili plesni skupini Terpsihora in Hip hop mame, glasbene umetnice Nina Pečar, Lita in Irena Yebuah ter komorna skupina Glasbene šole Marjana Kozine. Prireditev je povezovala Anja Hlača Ferjančič.

Seznam vseh nagrajencev si lahko ogledate v spodnjih prilogah in povezavo do posnetka prireditve.

Galerija

Nazaj na seznam