X

SKOKI V KRKO 2021

Minulo soboto, 3. 7., je bilo Novo mesto ponovno prizorišče skokov v Krko s Kandijskega mostu.

Minulo soboto, 3. 7., je bilo Novo mesto ponovno prizorišče skokov v Krko s Kandijskega mostu. Poleg krasnega julijskega vremena je organizatorju dogodka - Zavod Novo mesto, šla na roke tudi udeležba skakalcev in predvsem obiskovalcev, ki so dodobra napolnili oba bregova Krke. Predvsem je bil navdušujoč pogled na številno občinstvo, ki si je spektakularne vragolije ogledalo s same rečne gladine iz različnih plovil. Sedem tekmovalcev in ena tekmovalka so nas obiskali iz Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter prvič v zgodovini prireditve tudi iz Črne Gore.

 

Tekmovalci:

Arne Resnik – Novo mesto

Aleš Karničnik – Maribor

Marko Pavlovič – Kragujevac, Srbija

Lana Markovič – Kragujevac, Srbija

Aleksandar Aleksić - Užice, Srbija

Evald Krnić – Tuzi, Črna Gora

Igor Arsenić – Banja Luka, Bosna in Hercegovina

Vedad Bašić – Mostar, Bosna in Hercegovina

 

Prvi skok dneva je sicer pripadel nekdanjemu tekmovalcu v skokih z velikih višin, Jeseničanu Jerneju Klinarju, ki se je kasneje preselil med sodniško peterico. Sledila je preizkusna serija, v kateri so tekmovalci lahko preverili odskočno desko in utrip reke Krke. Po uradnem odprtju prireditve, nagovoru župana MO Novo mesto, g. Gregorja Macedonija in ob glasbenih zvokih Slakove Krka sanjava, je napočil čas za prvo serijo skokov v kategoriji skok na noge, nato lastovki in figurativnih skokih. V odmoru med obema serijama so zbrano občinstvo navduševali akrobatski kolesarji Športnega društva Summa Veldes, ki so z neverjetnimi skoki v vodo poskrbeli za dvig razpoloženja že tako navdušenih obiskovalcev.

Vrhunec dogodka je napočil pravzaprav po koncu uradnega tekmovanja, po zadnjem skoku kasnejšega zmagovalca kategorije figurativni skoki, Marka Pavloviča. Izjemni dolgoletni prijatelji Lana Marković, Jernej Klinar in Marko Pavlovič so namreč za slovo izvedli še nikoli viden hkratni trojni skok v reko Krko in poskrbeli za eksplozijo navdušenja vseh navzočih. To je bil obenem 31. skok v nepozabnem sobotnem popoldnevu, ki so jih mojstri tovrstnih akrobacij predstavili v Novem mestu.

Podelitev nagrad najboljšim trem v posamezni kategoriji smo izvedli v sklopu večernega glasbenega koncerta v Beach Bar Loca, kjer so za izvrstno in sproščeno vzdušje poskrbeli člani zasedbe Help! The Beatles tribute band.

*  

Rezultati:

SKOK NA NOGE

mesto ARNE RESNIK                      71,4
mesto LANA MARKOVIĆ              67,2
mesto MARKO PAVLOVIĆ            65,1
 

LASTOVKA

mesto MARKO PAVLOVIĆ            107,35
mesto EVALD KRNIĆ                       99,75
mesto ALEKSANDAR ALEKSIĆ       98,80

FIGURATIVNI SKOKI

mesto   MARKO PAVLOVIĆ          187,05
mesto ALEŠ KARNIČNIK               177,00
mesto LANA MARKOVIĆ               142,50
 

Ob splošnem navdušenju, predvsem pa ob dejstvu, da so vsi skoki minili varno in brez poškodb, z veseljem napovedujemo prireditev SKOKI V KRKO 2022.

 

Posebna zahvala gre vsem sodelujočim brez katerih prireditev ne bi mogli izvesti:

Mestna občina Novo mesto

Revoz, d.d.

Kompas Novo mesto

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto

Gasilsko reševalni center Novo mesto

Zdravstveni dom Novo mesto

Rediteljska služba PGD Stopiče

Varnostna služba GVS

Motulii, d.o.o.

Festival Novo mesto

Čajarna – stari most

Gostišče Loka

Bar Boter

Bidon bar

Beach bar Loca

Hotel Center

Hostel Situla

KK Adria Mobil

Zavod Čebela

Posamezniki: Aleš Kirn, Bojan Božič, Tomaž Strel, Jernej Klinar, Nina Bojanc Gradišar, Metod Gradišar, Bojan Jaklič, Marko Goranič, Boštjan Pucelj, Danilo Kesić, Polde Fink ter zaposleni Zavoda Novo mesto.

 

Galerija

Nazaj na seznam