X

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Triatlonski klub NM

V soboto, 25. 5. 2024 je na Olimpijskem centru Novo mesto potekal že 9. Družinski akvatlon, ki ga je Triatlonski klub NM pripravil v sodelovanju s Plavalnim klubom Novo mesto. Dogodek je potekal v znamenju zaključka celoletne šole triatlona in plavalnih šol in v okviru projekta 17. Rudolfovi tedni športa v organizaciji Zavoda Novo mesto.
Udeleženci so se pomerili v petih različnih kategorijah od predšolskih otrok, preko mladine vse do odraslih. Preizkušnja se je za vse pričela v bazenu, od koder so tekmovalci stekli na zunanjo ploščad kjer je bil postavljen menjalni prostor. Po hitrem a mokrem obuvanju v tekaške copate so naši tekmovalci tekaški del preizkušnje nadaljevali po travi in trim stezi do ploščadi pred velodrom in v cilj.
Po zaključku tekmovalnega dela so se udeleženci preizkusili v plavalnem znanju in pridobili ali višali osvojena znanja po sistemu Naučimo se plavati oz. merilih za ocenjevanje znanja plavanja in plavalnih sposobnosti. V vadbenem in plavalnem bazenu smo tako videli morske konjičke, delfinčke vseh barv pa tudi morske pse.
Prireditev smo zaključili s podelitvami medalj in priznanj. Vsi udeleženci akvatlona so v sklopu Rudolfovih tednov športa prejeli spominske medalje, najboljši trije v vsaki kategoriji pa tudi priznanja. Prav tako so diplome in knjižice prejeli udeleženci plavalnega testiranja – osvojeno znanje bodo vsi lahko še nadgradili in v prihodnjih sezonah prišli do najvišjih nazivov.

Galerija

Nazaj na seznam