X

Razpis polfinala državnega prvenstva v odbojki na mivki za OŠ

Polfinale državnega prvenstva v odbojki na mivki za učence in učenke  bo v sredo, 7. 9. 2016, ob 9.30 na igriščih na Loki v Novem mestu (žreb za tekmovanje bomo izvedli ob 9.10).

Na prvenstvu lahko sodelujejo učenci in učenke letnik 2002  in mlajši(e), ki obiskujejo osnovno šolo.

 

Na polfinalno tekmovanje so se uvrstile naslednje šole:

Dolenjska (Žužemberk, Šmihel – učenci in Otočec, Žužemberk – učenke),

Grosuplje (Brezovica, Škofljica – učenci in Brinje, Brezovica - učenke,

Posavje (Kostanjevica na Krki, Globoko – učenci in Brežice, XIV. Divizije Senovo),

Zasavje (ne bodo sodelovali) .

  

Koordinatorji področnih centrov prosim da z razpisom obvestijo uvrščene šole iz njihove regije in potrdijo njihovo udeležbo na tekmovanju.

 

Najboljše ekipe prejmejo pokal v trajno last.

Na finalni turnir državnega prvenstva se uvrsti samo zmagovalna ekipa pri fantih in dekletih, ki bo v zadnjem tednu septembra.

  

Igra se na igrišču 16x8m (8x8m). Mreža za učence je visoka 220cm, za učenke 210cm. V ekipi je pet igralcev (trije v polju). Šteje se po sistemu »vsaka napaka je točka«. Igra se na dva dobljena niza do 15. točke (na dve točki razlike). Enako velja za morebitni tretji niz. Sprejem servisa je dovoljen le s spodnjim odbojem in zaprto dlanjo. S prsti je prepovedano usmeriti žogo preko mreže. Dotik v bloku šteje kot prvi dotik ekipe, tako da ima ista ekipa na voljo samo še dva dotika v isti akciji. Igralci v polju stojijo poljubno, servirajo krožno s poljubnega mesta izza osnovne črte. Server mora biti dobro viden, soigralec ga ne sme zakrivati. Ekipi menjata igralni polji pri izidu, ki je deljiv s pet. V vsakem setu ima ekipa en »time out«. Vsa ostala pravila so enaka, kot so zapisana v uradnih pravilih odbojke na mivki.

Galerija

Nazaj na seznam