X

Ekipa Novega mesta druga na mednarodnih "Igrah prijateljstva" v Celovcu

Ta vikend so v Celovcu v Avstriji potekale 14. mednarodne »Igre prijateljstva«, katerih se je udeležilo 450 športnikov in športnic iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Novomeška ekipa je v skupnem seštevku zasedla drugo mesto za hrvaško ekipo iz Reke.

Ta vikend so v Celovcu v Avstriji potekale 14. mednarodne »Igre prijateljstva«, katerih se je udeležilo 450 športnikov in športnic iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Tekmovanja so potekala v šestih disciplinah za dekleta in fante v starosti do šestnajst let. Prvič so na igrah sodelovali tekmovalci Primorsko – Goranske županije (Reka – Hrvaška) in že v svojem debiju osvojili prvo mesto v skupnem seštevku. Novomeška ekipa je tako kot lani v Bosni in Hercegovini zasedla drugo mesto, pred tem pa je bila šestkrat zapored najuspešnejša na teh igrah. Tretje mesto  so osvojili tekmovalci Unsko – Sanskega kantona, četrti pa so bili predstavniki avstrijske Koroške.

 

Prvo mesto v svojih disciplinah so zelo prepričljivo osvojile košarkarice ŽKK Krka, ki so premagale vse tri nasprotnice, prav tako so bili zelo uspešni rokometaši MRK Krka in odbojkarji MOK Krka, ki so turni prav tako končali brez poraza. Zelo zanimiv razplet je bil v moškem nogometu, ki se je tokrat prvič igral na velikem igrišču, saj so tri ekipe končale turnir z enakim številom točk. Novomeška ekipa in Reka pa sta imeli celo enako število danih in prejetih zadetkov, tako, da bi moral o prvem mestu odločati žreb. Komisija pa je na koncu odločila, da obe ekipi osvojita prvo mesto. Košarkarji KK Krka so doživeli poraz proti Reki in tako osvojili drugo mesto, rokometašice ŽRK Krka pa so osvojile tretje mesto. ŽOK Novo mesto, NTK Krka in šahovski klub Krka tokrat niso dosegli zmag in igre končali na četrtem mestu.

V posamičnem tekmovanju  je pri fantih Vid Dobrovoljc v šahu osvojil prvo mesto, Hana Bajt pa je bila tretja. V namiznem tenisu je zmagala Tara Kobetič, Domen Zupančič pa je osvojil tretje mesto.

 

Novomeško ekipo je na igrah spodbujal tudi ambasador »Iger prijateljstva« Matjaž Smodiš, ki tudi podpira to športno manifestacijo, katere se je letos udeležilo kar sto mladih športnikov iz Novega mesta.

 

Naslednje že petnajste igre bo naslednje leto gostilo prav Novo mesto. 

Nazaj na seznam