X

Igre prijateljstva Novo mesto 2017

V Novem mestu bodo od 15. do 17. 9. 2017 potekale že petnajste mednarodne "Igre prijateljstva", katerih se bo letos udeležilo okoli 400 mladih športnikov in športnic iz Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Več o igrah in razporedu tekmovanja si lahko preberete v biltenu iger.

Novo mesto bo od 15. do 17. septembra v znamenju mladih – dolenjska prestolnica namreč po štirih letih vnovič gosti mednarodno športno manifestacijo Igre prijateljstva, ki se letos kitijo s številko 15. Pred desetletjem in pol je namreč zaživela ideja, da se mladi iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Avstrije pomerijo med sabo v različnih športnih disciplinah. Sodelujoča mesta so se menjavala, vseskozi, vseh 15 let, pa sta med udeleženci Novo mesto in Bihać. Letos bomo med mladimi prvič pozdravili športnike iz italijanskega Trsta.

Tridnevno srečanje se bo začelo v petek, 15. septembra, ko bodo ekipe prišle v Novo mesto in se bodo udeležile slavnostnega sprejema in odprtja iger. Naslednji dan, v soboto, 16. 9., je tekmovalni dan. Dekleta in fantje, letnik 2001 ali mlajši, se bodo pomerili v 6 disciplinah: mali nogomet, rokomet, odbojka, košarka, namizni tenis in šah. Tekmovanja bodo potekala v Osnovni šoli Šmihel in Drska, Športni dvorani Marof, Športni dvorani Stopiče, namiznoteniški dvorani in na stadionu z umetno travo v Portovalu.

Že v soboto zvečer bomo podelili pokale najboljšim ekipam in se na slavnostnem zaključku iger v Športni dvorani Marof ob 20.30, ob spremljavi Pihalnega orkestra Krka ozrli na naslednje, 16. Igre prijateljstva. V nedeljo, 17. 9., se bo 400 mladih športnikov poslovilo tako od Novega mesta kot med sabo, saj se vsako leto med mladimi stkejo trdna prijateljstva, ki trajajo še dolgo. Mladi bodo v treh dneh tako spoznali naše mesto, se družili in spoznavali različne kulture, saj osnovni namen Iger prijateljstva ni le tekmovanje, pač pa tudi druženje, povezovanje in spoznavanje kolegov iz drugih držav.

Vabimo vas, da si ogledate katero izmed tekmovanj in navijate za mlade športnike Novega mesta in tudi ostalih sodelujočih mest!

Nazaj na seznam