X

Športnik leta - 2018

Na prireditvi »Športnik leta 2018«, ki je tokrat ponovno potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, je bila za najboljšo športnico razglašena teniška igralka Živa Falkner, najboljši športnik je postal igralec namiznega tenisa Peter Hribar, najuspešnejši klub v novomeški občini pa je Moški rokometni klub Krka.

To je bila že tradicionalna 33. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Podelili smo veliko priznanj in sicer 56 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije, Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu. Zlato značko za življenjsko delo so prejeli Štefka Aš, Dušan Piškurič in Martin Luzar. Podelili smo tudi priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah ter seveda najprestižnejša priznanja  - priznanja za športnika leta 2018.

Prireditev so popestrili Nejc Smodiš, Pet jazz polnoč, jazz skupina Plesnega studia Novo mesto, plesalca Jasna Potočar in Nal Lakič iz Plesnega kluba Novo mesto, prireditev pa je popestril tudi ples ob drogu.

Športna gosta prireditve sta bila Aljaž Pegan in Mina Markovič.

Vrstni red, glasovanje strokovne komisije, glasovanje preko spletne strani in seznam vseh nagrajencev si lahko ogledate v spodnjih prilogah.

Galerija