X

ARHIV DŠI 2019

DŠI 2019 - KOLESARSTVO - KRONOMETER

Za nami je organizacijsko eno od bolj zahtevnih tekmovanj v koledarju Delavskih športnih iger. Kronometra, ki je tudi letos potekal na lokalni cesti Otočec - Kronovo, se je udeležilo 36 kolesark in 82 kolesarjev.

Preberi več

DŠI 2019 - ODBOJKA NA MIVKI

Odbojkarska igrišča v Športnem parku Loka so gostila prvo jesensko tekmovanje v sklopu Delavskih športnih iger 2019. V moški kategoriji, v kateri je sodelovalo 10 ekip, favoriti niso dovolili presenečenja, saj so prve tri ekipe potrdile uvrstitev s pomladanskega turnirja. Končni vrstni red letošnje sezone je torej: 1. mesto Revoz, 2. mesto Krka in 3. mesto Roletarstvo Medle.

Preberi več

DŠI 2019 - VESLANJE

V fantastičnem vzdušju, ki so ga priredili udeleženci tekmovanja v veslanju, smo potegnili črto pod pomladanski del tekmovanj letošnjih Delavskih športnih iger. V moški kategoriji se je pomerilo 10 ekip, po pričakovanju pa je ponovno slavila veslaška ekipa Krke, ki je bila v finalni vožnji boljša od Revoza. Tretje mesto je pripadlo Zavodu za gozdove.

Preberi več

DŠI 2019 - PLAVANJE

Olimpijski bazen v Brestanici je že drugo leto gostil tekmo v plavanje v sklopu Delavskih športnih iger. V štirih posameznih disciplinah so v moški kategoriji prvaki postali Simon Blatnik, Marjan Dragan (oba Krka), Jaka Žulič (Revoz) in Milan Žmavc (Adria Mobil). V štafeti 4x50 se je pomerilo šest moških ekip. V izjemno izenačeni tekmi je bil najhitrejša ekipa Revoza, pred Krko in Adrio Mobil.

Preberi več

DŠI 2019 - ODBOJKA NA MIVKI

Po krajšem premoru, ki je bil posledica slabega vremena v maju, smo včeraj v pravih poletnih pogojih le izvedli turnir v odbojki na mivki. Med 10 moškimi ekipami sta se v finalu pričakovano srečali ekipi Krke in Revoza. Dvoboj, ki ga je odločil tretji niz, je pripadel predstavnikom Revoza. Tretje mesto je osvojila ekipa Roletarstva Medle, ki je bila boljša od Komunale.

Preberi več

DŠI 2019 - TENIS (M)

Na pomladanskem teniškem turnirju, ki se je zavlekel v pozne večerne ure, je sodelovalo 40 posameznikov iz 17 različnih delovnih organizacij. Finalista Rok Gabrič (Ilirika) in lanski skupni zmagovalec Marko Novak (Adria Mobil) sta prikazala fantastično predstavo, ki se je z Rokovim prvencem na Delavskih športnih igrah končala šele v podaljšani igri (6:5). Tretje mesto je po vodstvu z 2:1 in predčasni predaji Aleksandra Bradača (Krka), dobil Simon Deželan (Total).

Preberi več

DŠI 2019 - TENIS (Ž)

Potem ko smo morali zaradi neugodnih vremenskih razmer prestaviti moški teniški turnir, smo v četrtek, 16.5., le uspeli pod streho spraviti tekmovanje posameznic. Sodelovalo je 15 tekmovalk, ki so zastopale barve sedmih ekip. V finalu je bila Vesna Krošelj boljša od Sandre Turk (obe Krka), tretje mesto je osvojila Marija Grdešič (Policija). Ekipno je bila najboljša teniška ekipa Krke, drugo mesto je pripadlo Policiji, tretje pa Revozu.

V naslednjem tednu je predviden moški teniški turnir (torek, 21.5.) in nogomet (četrtek, 23.5.).

Preberi več

DŠI 2019 - BALINANJE - MOŠKI

Tudi balinanja za moške so se udeležili predstavniki 12 ekip. V polfinale so se uvrstile ekipe, ki so bile v lanskem letu najvišje uvrščene in so tudi tokrat upravičile status »nosilca.« Tudi vrstni red prvih štirih ekip pomladanskega tekmovanja je isti kot je bil ob koncu sezone 2018. V finalu je ekipa Društva upokojencev Novo mesto z rezultatom 7:6 ugnala tekmovalce Adrie Mobil, v tekmi za tretje mesto pa je bil Revoz s 7:5 boljši od Krke.

Naslednji teden bo na igriščih TK Portovald potekal teniški turnir; moški bodo loparje prekrižali v torek, 14.5., ženske pa v četrtek, 16.5.

Udeleženke in udeleženci tekmovanja v balinanju so pripomogli k novemu znesku URSA dobrodelnega števca, ki kaže že 1028€.

Preberi več

DŠI 2019 - BALINANJE - ŽENSKE

Prvega tekmovanja v drugem delu sklopa pomladanskih tekmovanj DŠI 2019, se je udeležilo 12 ženskih ekip. Potrebno je pohvaliti prav vse predstavnice balinarskih ekip, saj so bili pogoji zaradi nizkih temperatur zelo slabi.
Najbolj so se vremenskim razmeram prilagodile članice ekipe Splošna bolnišnica, ki so se uspešno prebile do prvega mesta, potem ko so v polfinalu premagale lanske zmagovalke iz Društva upokojencev Mali Slatnik, v finalu pa še nasprotnice iz ekipe Društvo upokojencev Novo mesto. V tekmi za tretje mesto med Roletarstvom Medle in Društvom upokojencev Mali Slatnik so bile boljše slednje, z rezultatom 5:3.

V sredo, 8.5., se bodo v balinanju pomerili še predstavniki moških ekip.

Preberi več

DŠI 2019 - KOŠARKA

Zadnjega tekmovanja v prvem delu pomladanskih DŠI tekmovanj se je udeležilo 13 moških in 6 ženskih košarkarskih ekip. V moškem delu je slavila Krka, ki je v finalu porazila predstavnike Roletarstva Medle, v tekmi za tretje mesto je bil Revoz boljši od URSA Slovenije. Med ženskimi ekipami je bila prav tako najboljša Krka, drugo mesto so osvojile Pedagoginje, tretje pa Policija.

Po krajšem premoru bomo s tekmovanji nadaljevali 6. maja, in sicer z balinanjem.

Preberi več

DŠI 2019 - KEGLJANJE

V pomladanskem delu DŠI 2019 v kegljanju so se najbolje odrezale predstavnice DU Novo mesto. Za popoln uspeh so poskrbeli še moški predstavniki DU Novo mesto, ki so prav tako kot dekleta ugnali Roletarstvo Medle in Revoz.

Preberi več

DŠI 2019 - ODBOJKA

Pomladanskega odbojkarskega turnirja v ŠC Livada se je udeležilo 10 moških in 7 ženskih ekip. Med moškimi ekipami je slavila Krka, ki je v finalu z 2:1 strla odpor Revoza. V tekmi za 3. mesto je bila Splošna bolnišnica boljša od Komunale. Tudi v ženski kategoriji so slavile odbojkarice Krke, ki so bile v finalu boljše od Splošne bolnišnice, tretje mesto pa je pripadlo Policiji, ki je po ogorčenem boju z 2:1 premagala ekipo Pedagoginj.

Naslednje tekmovanje bo že v soboto, 13.4., ko bo na Kegljišču Portoval potekalo kegljanje.

V zadnjih treh tekmovanjih v okviru DŠI 2019 je sodelovalo kar 320 udeležencev, ki so poskrbeli za visok skok URSA dobrodelnega števca. Pred tekmovanjem v kegljanju je stanje števca že 731€.

Preberi več

DŠI 2019 - PIKADO

Pomladanskega tekmovanja v pikadu se je udeležilo kar 116 posameznikov in posameznic. V moški kategoriji je bil najbolj natančen Zvone Blatnik (Društvo upokojencev Novo mesto; 82 točk), drugo mesto pa sta si z 80 točkami razdelila Janez Vrhovec (Revoz) in Franjo Antončič (Roletarstvo Medle). Ekipno je bil med 15 ekipami najboljši Revoza (367) pred Krko (364) in Društvom upokojencev Mali Slatnik (354).

V ženski kategoriji je sodelovalo 52 posameznic med katerimi je bila najboljša Slavka Rifelj (Društvo upokojencev Novo mesto; 75 točk). Na drugem mestu sta z enakim rezultatom (73 ročk) Irena Prah (Krka) in Irena Majerle (Policija). Med 12 ekipami so bile najboljše predstavnice Društva upokojencev Novo mesto (318), pred Krko (294) in Policijo (293).

Preberi več

DŠI 2019 - ULIČNI TEKI

V okviru tradicionalne prireditve Novomeški tek smo tudi tokrat izvedli ulične teke v okviru Delavskih športnih iger 2019.

Preberi več

DŠI 2019 - STRELJANJE

Med 63 posamezniki, ki so se udeležili streljanja z zračno puško, je bil najbolj natančen Dušan Piškurič (URSA Slovenija; 186), drugo mesto je osvojil Hanzi Mohorič (Revoz; 181), tretje pa Mirko Bele (Roletarstvo Medle; 181). Ekipno so bili med 14 ekipami najuspešnejši predstavniki Društva upokojencev Novo mesto (851), pred Krko (827) in Revozom (803).

Preberi več