X

ARHIV DŠI 2019

DŠI 2019 - REZULTATI PO TEKMOVANJIH - POMLAD

Rezultati po posamičnih tekmovanjih - pomlad 2019

Preberi več

KONČANA 59. SEZONA DELAVSKIH ŠPORTNIH IGER

59. sezona Delavskih športnih iger v MO Novo mesto je postregla s številnimi zanimivimi obračuni, predvsem pa je tudi letos potekala v znamenju sodelovanja, povezovanja in timskega duha. To so tudi vrednote, ki jim projekt DŠI kot edinstven v Sloveniji sledi že vrsto let. V zadnjih letih pa mu je dodana še dobrodelna nota.

Preberi več

DŠI 2019 - NAMIZNI TENIS - JESEN

Končan je tekmovalni del 59. sezone Delavskih športnih iger. Da je namizni tenis izjemno priljubljena panoga med rekreativci dokazuje tudi dejstvo, da se je DŠI tekmovanj v letošnji sezoni udeležilo 22 moških in 10 ženskih različnih ekip. Na jesenskem turnirju v namiznem tenisu je sodelovalo 42 tekmovalcev in 18 tekmovalk. V moški konkurenci so prvi štirje iz pomladanskega dela potrdili primat najboljših in vlogo favoritov za najvišja mesta. Uroš Slatinšek (Roletarstvo Medle) je po finalni zmagi proti Tomažu Kralju (Krka) zasluženo osvojil naziv prvaka v letošnji sezoni. Tretje mesto je osvojil Damir Škerl (Pedagogi), ki je bil boljši od Toneta Špringerja (Zavarovalnica Triglav). Ekipno se prvega mesta veselijo predstavniki Krke (86 točk), drugega mesta z 78 točkami Revoz (kar štirje posamezniki so med TOP 10 sezone), tretje mesto pa je pripadlo ekipi Pedagogi (69 točk).

Preberi več

DŠI 2019 - BADMINTON -JESEN

Za nami je tudi jesenski turnir v badmintonu. Sodelovalo je 37 posameznikov in 23 posameznic, kar se tiče ekipnega dela pa so udeleženci zastopali 11 moških in 9 ženskih ekip.

Preberi več

DŠI 2019 - KOŠARKA -JESEN

Jesenskega košarkarskega turnirja se je skupno udeležilo 15 ekip. Med desetimi moškimi ekipami je Krka suvereno opravila s tekmeci in potrdila prvo mesto iz pomladanskega dela. Največji odpor so nudili košarkarji Roletarstva Medle, ki so po porazu v finalu osvojili drugo mesto. V tekmi za tretje mesto so bili predstavniki Revoza boljši od URSA Slovenije.

Preberi več

DŠI 2019 - PIKADO - JESEN

Jesenskega tekmovanja v pikadu se je v obeh kategorijah udeležilo kar 105 tekmovalcev in tekmovalk. Med posamezniki je rezultat dneva uspel Aleksandru Bradaču (Krka; 84), le za točko manj je na drugem mestu tekmovanje končal Janez Vrhovec (Revoz; 83). Tretje mesto pa so si še s točko manj razdelili Robert Bozovičar (Adria Mobil), Tone Radešček (Društvo upokojencev Mali Slatnik) in Franjo Antončič (Roletarstvo Medle). Ekipno tako jesenski kot skupni vrstni red v sezoni 2019 krojijo iste ekipe; Krka, Revoz in Društvo upokojencev Mali Slatnik.

Preberi več

DŠI 2019 - ODBOJKA - JESEN

Drugega letošnjega turnirja v dvoranski odbojki se je udeležilo po osem ekip v vsaki kategoriji. Tako med moškimi kot med ženskimi ekipami Krka ni dovolila presenečenja in je suvereno osvojila naslov najboljše DŠI odbojkarske ekipe v sezoni 2019. V moškem finalu so tokrat Krki morali priznati premoč predstavniki Roletarstva Medle, tretje mesto je osvojil Revoz. V ženskem delu turnirja pa smo bili priča enakemu zaključku kot v pomladanskem delu. Krka je bila v finalu boljša od Splošne bolnišnice, v tekmi za tretje mesto pa Policija od ekipe Pedagoginje.

Preberi več

DŠI 2019 - ŠAH

Predstavniki ekipe Pedagogi so ponovno prevladovali na tekmovanju v šahu in prepričljivo osvojili ekipni naslov, tako v jesenskem kot tudi v skupnem seštevku letošnje sezone Delavskih športnih iger. V konkurenci posameznikov so bili v končnem vrstnem redu med 52 udeleženci kar štirje člani pedagogov med najboljšimi petimi. Tokrat je zmagal Borut Lužar, pred Robertom Rudmanom (oba Pedagogi) in Nikom Brganom (Adria Mobil).

Preberi več

DŠI 2019 - STRELJANJE

Najboljši strelci z zračno puško so se včeraj pomerili na jesenskem tekmovanju v okviru Delavskih športnih iger 2019. Med 44 posamezniki je bil najboljši Peter Goršin (Krka; 177 krogov). Z enakim rezultatom sta mu sledila Hanzi Mohorič (Revoz) na drugem in Dušan Piškurič (URSA Slovenija) na tretjem mestu. Ekipno je slavila strelska ekipa Društva upokojencev Novo mesto (841), pred Policijo (804) in Revozom (767). Nastopilo je 11 moških ekip.

Preberi več

DŠI 2019 - KEGLJANJE

Sobotnega tekmovanja na Kegljišču Portoval se je udeležilo 10 ženskih in 9 moških ekip. V ženski konkurenci so z naskokom slavile predstavnice Splošne bolnišnice (239), pred Društvom upokojencev Mali Slatnik (190) in Krko (184). Splošna bolnišnica je s tem uspehom tudi v skupni letošnji razvrstitvi osvojila prvo mesto. Druga najboljša ekipa v sezoni 2019 je z le točko zaostanka Društvo upokojencev Novo mesto, tretje mesto je pripadlo Društvu upokojencev Mali Slatnik.

Preberi več

DŠI 2019 - NOGOMET

Na zadnjem letošnjem tekmovanju, ki se je odvijalo na zunanjih površinah, je sodelovalo enajst nogometnih moštev. Tokrat so zmagovalno ekipo odločili kazenski streli, saj se je redni del finala med Revozom in Krko končal brez zadetkov. Tokrat je bila boljša Krka, v skupnem seštevku sezone pa si obe ekipi delita prvo mesto (69 točk). Tretje mesto je osvojila ekipa Roletarstva Medle, ki je bila tudi tokrat boljša od Adrie Mobil.

Preberi več

DŠI 2019 - BALINANJE (m) - JESEN

Dvodnevnega jesenskega tekmovanja v balinanju se je udeležilo 13 moških ekip. Vrstni red na vrhu so krojile ekipe Adria Mobil, Društvo upokojencev Mali Slatnik in Društvo upokojencev Novo mesto. Tudi v skupnem seštevku točk letošnje sezone so na prvih treh mestih iste ekipe; najboljša ekipa v sezoni 2019 je Adria Mobil (71 točk), novomeški upokojenci pa so z zmago v pomladanskem delu prehiteli upokojence z Malega Slatnika.

Preberi več

DŠI 2019 - BALINANJE (ž) - JESEN

Predstavnice Splošne bolnišnice so s prvim mestom v jesenskem delu suvereno potrdile letošnjo prevlado v balinanju. Med 11 sodelujočimi ekipami so drugo mesto osvojile članice ekipe Adria Mobil, tretje pa Revoz. V skupnem seštevku sezone 2019 so se za Splošno bolnišnico (73 točk) zvrstile ekipe Društvo upokojencev Novo mesto (2. mesto, 58 točk), na tretjem mestu pa s 54 točkami ekipi Mestne občine in Društva upokojencev Mali Slatnik.

Preberi več

DŠI 2019 - TENIS (ž) - JESEN

Jesenski ženski teniški turnir je prvič osvojila Anja Planinc (Krka), ki si je s finalno zmago proti Lidiji Pezdirc (Krka) priborila tudi skupno prvo mesto v letošnji sezoni. Tretje mesto je po zmagi nad Matejko Kavšček pripadlo Mariji Grdešič (obe Policija). Sodelovalo je petnajst tekmovalk, ki so zastopale osem različnih ekip.

Preberi več

DŠI 2019 - TENIS (m) - JESEN

Jesenski teniški turnir, ki se je zaključil v poznih večernih urah, je zaznamoval prvenec Simona Deželana (Total), ki je slavil svojo prvo zmago na DŠI, po tem ko je v finalu s 6:3 strl odpor Damirja Škerla (Pedagogi). Simon se je s tem podvigom pridružil zmagovalcu pomladanskega dela Roku Gabriču (Ilirika) na prvem mestu v skupnem seštevku DŠI 2019. Rok je tokrat osvojil tretje mesto, po zmagi nad Aleksandrom Bradačem (Krka).

Preberi več