X

2022

Delavske športne igre 2022 - plavanje

Po treh letih so se DŠI-jevci ponovno zbrali v Brestanici, kjer smo izvedli tekmovanje v plavanju. Zmagovalci v svoji kategoriji so postali Martin Mali (Revoz), Aljoša Gradišek (Krka), Alessandro R. de Oliveira (Krka), Maja Turk (Krka) in NIna Lukan (Krka).

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - nogomet

V finalu pomladanskega nogometnega turnirja sta se ponovno srečala večna rivala, Krka in Revoz. Branilci naslova iz zadnje sezone so tokrat morali priznati premoč »rumenim«, končni rezultat je bil 2 : 1 za Revoz. Med zgolj petimi sodelujočimi ekipami je tretje mesto osvojila ekipa Adria Mobil.

Do konca pomladanskega dela letošnjih DŠI sta nam preostali še tekmovanji v plavanju (7.6.) in veslanju (16.6.).

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - tenis

V tem tednu so teniška igrišča TK Portovald zasedli predstavniki in predstavnice tekmovanja v tenisu.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - odbojka na mivki

Najtoplejši letošnji dan smo minuli četrtek izkoristili za izvedbo pomladanskega turnirja v odbojki na mivki. Skupno je sodelovalo 13 ekip; sedem v moški in šest v ženski kategoriji. V obeh sta prevladovali ekipi iz Krke, ki sta brez praske osvojili prvo mesto. Tudi tretje mesto sta v obeh kategorijah osvojili ekipi z istim imenom – Revoz. Drugo mesto pri moških je pripadlo Roletarstvu Medle, pri ženskah pa Splošni bolnišnici Novo mesto.

Ta teden bo v znamenju tenisa – igrišča TK Portovald bodo v torek, 17.5., gostila moški turnir, dva dni kasneje pa še turnir posameznic.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - balinanje

Prvi teden v mesecu maju smo izkoristili za nadaljevanje tekmovanj v pomladanskem delu letošnje sezone Delavskih športnih iger. Na balinišču ŠD Breza v Straži so je v dveh dneh v balinanju pomerilo 11 ženskih in 9 moških ekip.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - košarka

»Nora« trojka v zadnji sekundi je odločila finale med ekipama Roletarstvo Medle in Krko. Z rezultatom 32:29 so bili ponovno boljši lanski zmagovalci in si zagotovili boljše izhodišče pred jesenskim turnirjem.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - ulični teki

Tudi letošnji ulični teki so potekali v okviru prireditve Novomeški tek, v osmih kategorijah je sodelovalo 62 tekačic in tekačev.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - kegljanje

Tekmovanja v kegljanju se je udeležilo 10 ženskih in 7 moških ekip. V obeh kategorijah je sta zmago slavili ekipi Krke, ženska z 234, moška pa s 398 podrtimi keglji. Drugo mesto med ženskimi ekipami je pripadlo Društvu upokojencev Novo mesto (211), tretje pa Revozu (195). Z rezultatom 381 so bili drugi kegljači Roletarstva Medle, tretje mesto so osvojili člani ekipe Društva upokojencev Mali Slatnik (312).

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - odbojka in pikado

Prvi letošnji odbojkarski turnir v okviru Delavskih športnih iger je v obeh kategorijah suvereno pripadel tekmovalkam in tekmovalcem iz Krke.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - šah

Šahovskega tekmovanja v avli Kulturnega centra Janeza Trdine se je udeležilo 39 šahistov in ena šahistka. Popolno prevlado so uprizorili predstavniki ekipe Pedagogi, saj je v končnem vrstnem redu posameznikov med prvimi devetimi tekmovalci končalo vseh šest članov te ekipe. Tudi vrstni red prvih treh je bil popolnoma v znamenju Pedagogov; prvo mesto je osvojil Borut Lužar, drugo Robert Rudman in tretje Alojz Železnik. Seveda so tudi ekipno v konkurenci 13 sodelujočih ekip močno zmagali Pedagogi (239 točk), pred Revozom (199) in Društvom upokojencev Novo mesto (187).

Naslednje prizorišče tekmovanj DŠI bo ponovno ŠC Livada, 4. aprila bosta namreč potekali tekmovanji v odbojki in pikadu.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - namizni tenis

Zmagovalca pomladanskega namiznoteniškega turnirja sta Uroš Slatinšek (Roletarstvo Medle) in Agata Rudman (Krka). Uroš je bil v finalu boljši od Tomaža Kralja (Krka), tretje mesto je osvojil Darko Jakobčič (Vectum). Ekipno so bili med 14 ekipami najboljši posamezniki iz Krke (103 točke), drugo mesto so osvojili tekmovalci Revoza (99), tretje pa Roletarstvo Medle (94).
V ponovitvi lanskega finala med Agato Rudman in Antonijo Bahor je bila tokrat boljša predstavnica Krke. Tudi tekmo za tretje mesto sta odigrali članici Krke, Karmen Švigelj je bila boljša od Vladimire Saje. Tekmovalke so zastopale barve šestih ekip, največ točk in prvo mesto je osvojila ekipa Krka (71 točk), drugo Roletarstvo Medle (55), tretje pa Revoz (51).

Naslednji teden bo v sklopu 62. sezone Delavskih športnih iger na sporedu šahovsko tekmovanje.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - streljanje z zračno puško

Streljanja z zračno puško se je udeležilo 43 posameznikov, ki so zastopali barve 11 ekip. Najbolj mirne roke so tokrat imeli Milan Rus (DU Novo mesto; 181 krogov), Mirko Bele (Roletarstvo Medle; 179) in Peter Goršin (Krka; 178).
Ekipno so za prva tri mesta odločale malenkosti, ponovno so se izkazali člani Društva upokojencev Novo mesto (811), drugo mesto je osvojila ekipa Krka (802), tretje pa URSA Slovenija (790).
Med petnajstimi tekmovalkami sta prvi dve mesti osvojili članici Društva upokojencev Novo mesto, Lidija Fabian (161 krogov) in Štefka Aš (160), tretje pa Smiljana Stepan Kos (Roletarstvo Medle; 154). Tudi med ženskimi ekipami je prvo mesto osvojila ekipa Društva upokojencev Novo mesto (471), drugo Roletarstvo Medle (386), tretje pa Revoz (351).

Naslednje tekmovanje bo namizni tenis (ŠC Livada, 16.3.)

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - badminton

Novo, že 62. sezono Delavskih športnih iger smo pričeli s turnirjem v badmintonu. V dvorani Športnega centra Livada se je tekmovanja udeležilo 58 posameznikov. V obeh kategorijah so se nosilci brez večjih težav prebili do polfinala in bojev za najvišja mesta. V moški kategoriji je suvereno zmago na turnirju slavil Nejc Zaviršek (Krka), ki je bil v finalu boljši od Luke Balabaniča (Adria Mobil). V tekmi za tretje mesto pa je bil Blaž Jakopin (Adria Mobil) boljši od Matije Goloba (Krka). V ekipnem seštevku so bili med 12 ekipami najboljši predstavniki Krke (111 točk), pred Adrio Mobil (109) in Revozom (88).
Med posameznicami smo bili priča popolni prevladi Krke, saj so prva tri mesta osvojile Jerca Bajuk, Anja KInčič in Teja Švent (vse Krka), četrta je bila Valentina Golob (Revoz). Tudi ekipno je suvereno zmagala Krka (92 točk), drugo mesto je pripadlo Revozu (72), tretje pa Roletarstvo Medle (63). V ženski konkurenci je bilo zastopanih sedem ekip.
Naslednje tekmovanje bo na sporedu v sredo, 9.3., ko se bodo tekmovalci pomerili v streljanju z zračno puško.

Preberi več