X

NOVICE

Rezultati področnega prvenstva v košarki 3x3 za srednje šole

Na področnem prvenstvu v košarki 3x3 so v konkurenci dijakov prvo mesto osvojili košarkarji Ekonomske šole Novo mesto pred Srednjo elektro računalniško šolo in tehniško gimnazijo, tretje mesto je osvojila Gimnazija Novo mesto. Pri dijakinjah so slavile košarkarice Gimnazije Novo mesto, drugo mesto je osvojila Srednja zdravstvena in kemijska šola ter tretje Ekonomska šola Novo mesto.

Preberi več

Razpis pomladanskega 1. dela DŠI 2024

Objavljen je razpis pomladanskega 1. dela DŠI.

Preberi več

Rezultati štafetnih tekov v okviru novomeškega teka

Na štafetnih tekih v okviru novomeškega teka se je pomerilo 54 štafet v štirih različnih kategorijah. Prav v vseh štirih kategorijah so naslovi odšli v OŠ Šentjernej.

Preberi več

DŠI 2024 - ULIČNI TEKI

V okviru tradicionalne prireditve Novomeški tek smo tudi tokrat izvedli ulične teke v okviru Delavskih športnih iger 2024. Tako v moški kot ženski konkurenci je med ekipami slavil Revoz pred Krko in Roletarstvom Medle.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo upokojencev Mali Slatnik

V sklopu Rudolfovih tednov športa je DU Mali Slatnik na Prepihu organiziralo turnir v petanki. Turnirja se je udeležilo 22 ekip z nekaj več kot 70 igralcev iz področja Dolenjske, Bele krajine, Kočevja ter iz sosednje Hrvaške. Po celodnevnem igranju ( 5 krogov + polfinala in finale ) je zmagala ekipa Uršnih sel pred ekipo Volkovi. Tretjeuvrščena je bila ekipa Krvica pred ekipo Solaris iz Šibenika. Najboljši posameznik pa je bil Drago Čelič iz ekipe Uršna sela.
Želja organizatorja tega turnirja je, da bi to tekmovanje postalo tradicionalno ter, da bi ta turnir poskušali umestiti v koledar tekmovanj petankarske zveze Slovenije.

Preberi več

DŠI 2024 - STRELJANJE

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v streljanju je v pomladanskem delu pri moških slavila ekipa DU Novo mesto pred Krko in Urso. V ženski konkurenci pa je slavila Krka pred DU Mali Slatnik in DU Novo mesto. Med posamezniki je pri moških slavil Andrej Novak, pri ženskah pa Janja Metež.

Preberi več

Rezultati občinskega prvenstva v pomladanskem krosu za osnovne in srednje šole

Na občinskem prvenstvu v pomladanskem krosu so v posameznih kategorija slavili Matija Špehar OŠ Center, Lina Judež OŠ Stopiče, Svit Pungerčar OŠ Otočec in Nana Tia Papež OŠ Grm, Leon Matjašič OŠ Center, Emma Gazvoda Deželan OŠ Brusnice, Maj Zavodnik OŠ Brusnice, Iza Medle OŠ Šmihel, Aljaž Avsec OŠ Center, Urša Švirt OŠ Otočec, Lenart Mihelič Gimnazija Novo mesto, Nika Tisu ŠCNM SGLVŠ, Tjaž Pelko ŠC NM SERŠTG in Tamara Ostanek ŠCNM SGLVŠ.

Preberi več