X

NOVICE

DŠI 2024 - ULIČNI TEKI

V okviru tradicionalne prireditve Novomeški tek smo tudi tokrat izvedli ulične teke v okviru Delavskih športnih iger 2024. Tako v moški kot ženski konkurenci je med ekipami slavil Revoz pred Krko in Roletarstvom Medle.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Društvo upokojencev Mali Slatnik

V sklopu Rudolfovih tednov športa je DU Mali Slatnik na Prepihu organiziralo turnir v petanki. Turnirja se je udeležilo 22 ekip z nekaj več kot 70 igralcev iz področja Dolenjske, Bele krajine, Kočevja ter iz sosednje Hrvaške. Po celodnevnem igranju ( 5 krogov + polfinala in finale ) je zmagala ekipa Uršnih sel pred ekipo Volkovi. Tretjeuvrščena je bila ekipa Krvica pred ekipo Solaris iz Šibenika. Najboljši posameznik pa je bil Drago Čelič iz ekipe Uršna sela.
Želja organizatorja tega turnirja je, da bi to tekmovanje postalo tradicionalno ter, da bi ta turnir poskušali umestiti v koledar tekmovanj petankarske zveze Slovenije.

Preberi več

DŠI 2024 - STRELJANJE

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v streljanju je v pomladanskem delu pri moških slavila ekipa DU Novo mesto pred Krko in Urso. V ženski konkurenci pa je slavila Krka pred DU Mali Slatnik in DU Novo mesto. Med posamezniki je pri moških slavil Andrej Novak, pri ženskah pa Janja Metež.

Preberi več

Rezultati občinskega prvenstva v pomladanskem krosu za osnovne in srednje šole

Na občinskem prvenstvu v pomladanskem krosu so v posameznih kategorija slavili Matija Špehar OŠ Center, Lina Judež OŠ Stopiče, Svit Pungerčar OŠ Otočec in Nana Tia Papež OŠ Grm, Leon Matjašič OŠ Center, Emma Gazvoda Deželan OŠ Brusnice, Maj Zavodnik OŠ Brusnice, Iza Medle OŠ Šmihel, Aljaž Avsec OŠ Center, Urša Švirt OŠ Otočec, Lenart Mihelič Gimnazija Novo mesto, Nika Tisu ŠCNM SGLVŠ, Tjaž Pelko ŠC NM SERŠTG in Tamara Ostanek ŠCNM SGLVŠ.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Kolesarski klub Adria Mobil

V sklopu mednarodne kolesarske dirke za VN Adria Mobil je KK Adria Mobil v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru Rudolfovih tednov športa na Glavnem trgu organiziral tudi otroško dirko. Otroci so se pomerili v dveh starostnih skupinah in sicer šolarji do petega razreda in predšolski otroci. Na 200 m dolgi progi je nastopilo 50 otrok.
Poleg omenjenih dirk so se na sprintih na izpadanje pomerili tudi licincirani kolesarji Adrie Mobil. Vsak udeleženec je prejel spominsko medaljo, majico in malico.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Ženski košarkarski klub Krka

Tudi letos so v Ženskem košarkarskem klubu Krka v ŠD Marof organizirali tradicionalni velikonočni turnir, ki je potekal v sodelovanju z Zavodom Novo mesto v okviru projekta 17. Rudolfovih tednov športa.
Kot običajno je tudi tokrat turnir potekal na velikonočni ponedeljek in je bil namenjen najmlajšim igralkam, rojenim leta 2013 in mlajšim. Turnirja se je udeležilo dva ducata deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici.
Na turnirju so se košarkarice preizkusile v spretnostnih igrah z žogo in košarkarskih tekmah, kjer so pred številnimi gledalci prikazale veliko lepih potez in izjemno borbenost ter požrtvovalnost. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele priložnostno majico in medaljo.

Preberi več

DŠI 2024 - ODBOJKA - pomladanski del

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v odbojki je v pomladanskem delu pri ženskah slavila Krka pred Splošno bolnišnico NM in Pedagoginjami. V moški konkurenci pa je ravno tako slavila Krka pred Roletarstvom Medle in Revozom.

Preberi več