X

NOVICE

XIII. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

Zavod Novo mesto bo v sodelovanju s športnimi društvi že trinajsto leto zapored organiziral bogat športni program, ki bo potekal v mesecu aprilu in maju. Tudi letošnja izvedba projekta Rudolfovi tedni športa bo namenjena vsem športnim društvom v MO Novo mesto, ki želijo na različne načine predstaviti svoje delovanje širši javnosti.

Preberi več

Razpis področnega posamičnega prvenstva v šahu za najmlajše

Področno posamično prvenstvo za najmlajše učence in učenke bo v sredo, 24. 4. 2019, ob 14.30 v jedilnici Šolskega centra v Novem mestu.

Preberi več

DŠI 2019 - ODBOJKA

Pomladanskega odbojkarskega turnirja v ŠC Livada se je udeležilo 10 moških in 7 ženskih ekip. Med moškimi ekipami je slavila Krka, ki je v finalu z 2:1 strla odpor Revoza. V tekmi za 3. mesto je bila Splošna bolnišnica boljša od Komunale. Tudi v ženski kategoriji so slavile odbojkarice Krke, ki so bile v finalu boljše od Splošne bolnišnice, tretje mesto pa je pripadlo Policiji, ki je po ogorčenem boju z 2:1 premagala ekipo Pedagoginj.

Naslednje tekmovanje bo že v soboto, 13.4., ko bo na Kegljišču Portoval potekalo kegljanje.

V zadnjih treh tekmovanjih v okviru DŠI 2019 je sodelovalo kar 320 udeležencev, ki so poskrbeli za visok skok URSA dobrodelnega števca. Pred tekmovanjem v kegljanju je stanje števca že 731€.

Preberi več

DŠI 2019 - PIKADO

Pomladanskega tekmovanja v pikadu se je udeležilo kar 116 posameznikov in posameznic. V moški kategoriji je bil najbolj natančen Zvone Blatnik (Društvo upokojencev Novo mesto; 82 točk), drugo mesto pa sta si z 80 točkami razdelila Janez Vrhovec (Revoz) in Franjo Antončič (Roletarstvo Medle). Ekipno je bil med 15 ekipami najboljši Revoza (367) pred Krko (364) in Društvom upokojencev Mali Slatnik (354).

V ženski kategoriji je sodelovalo 52 posameznic med katerimi je bila najboljša Slavka Rifelj (Društvo upokojencev Novo mesto; 75 točk). Na drugem mestu sta z enakim rezultatom (73 ročk) Irena Prah (Krka) in Irena Majerle (Policija). Med 12 ekipami so bile najboljše predstavnice Društva upokojencev Novo mesto (318), pred Krko (294) in Policijo (293).

Preberi več

DŠI 2019 - ULIČNI TEKI

V okviru tradicionalne prireditve Novomeški tek smo tudi tokrat izvedli ulične teke v okviru Delavskih športnih iger 2019.

Preberi več

REKREACIJSKA LIGA 2018/2019 - NOGOMET

7.4. 2019, 11. KROG TRAVNE LIGE

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v štafetnih tekih

V okviru novomškega teka so se najmlajši in mlajši učenci ter učenke pomerili tudi v štafetnih tekih. V štirih kategorijah so slavile dvakrat Osnovna šola Dolenjske Toplice in Osnovna šola Grm ter Osnovna šola Center.

Preberi več