X

NOVICE

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Ženski rokometni klub KRKA NM

V programu 17. Rudolfovih tednov športa so v Ženskem rokometnem klubu Krka organizirali dva dogodka. Prvi je bil turnir najmlajših in sicer deklet, ki obiskujejo krožek mini rokometa po šolah. Gre za dekleta letnika 2013 in mlajše. Na turnirju je sodelovalo 75 deklet in 10 trenerjev. Na drugem turnirju so sodelovala dekleta letnik 2010/2011. Skupaj jih je bilo 31. Vsi udeleženci so dobili medalje. Na turnirju rezultata niso beležili, ker dajejo na takih turnirjih možnost igranja vsem puncam, ne glede na znanje in sposobnosti. Na tak način dajejo vsem enake možnosti za nadaljnji razvoj.

Preberi več

DŠI 2024 - NOGOMET (FUTSAL)

V ŠC Livada je na tekmovanju v Delavskih športnih igrah v nogometu (futsal) zmagala ekipa Krke, drugo mesto je osvojil Revoz tretje pa Adria Mobil.

Preberi več

Rekreacijska liga v nogometu (bilten št. 3 pomlad)

V nedeljo so bile odigrane tekme tretjega kroga spomladanskega dela rekreacijske lige v nogometu. Zanimivost: v vseh treh ligah so na vrh trenutnih lestvic prišle ekipe, ki so bile pred tem na drugem mestu.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - TPV Volley NM

V soboto, 20 .4. 2024 je TPV Volley Novo mesto v Športni dvorani Marof organiziral odbojkarski turnir za osnovnošolske otroke od 3. do 6. razreda. Turnirja se je udeležilo 70 otrok iz vseh novomeških in nekaterih okoliških osnovnih šol, ki obiskujejo krožek odbojke. Program so poleg turnirja odbojke združili tudi z različnimi odbojkarskimi poligoni, s plesnim ogrevanjem in kreativnimi delavnicami s poslikavo obraza.
Prioriteta Rudolfovega turnirja, ki so ga organizirali v okviru Topdom lige je bilo sodelovanje ne pa rezultati kar je zagotavljalo, da so bili vsi otroci vključeni in so lahko uživali v športu. Vsak udeleženec je na koncu dobil medaljo in majico sponzorja Topdom.

Preberi več

DŠI 2024 - KOŠARKA

V ŠC Livada je na tekmovanju v Delavskih športnih igrah v košarki pri moških zmagala ekipa Krke, drugo mesto je osvojil Tisk Šepic tretje pa Total d.o.o. V ženski konkurenci je ravno tako zmagala ekipa Krke pred Pedagoginjami in Roletarstvom Medle.

Preberi več

Rekreacijska liga v nogometu (bilten št. 2 pomlad)

V nedeljo so bile odigrane tekme drugega kroga spomladanskega dela rekreacijske lige v nogometu. Ekipe prve lige so se pomerile na igrišču v Gabrju, domačin je bila ekipa Gabrje. Druga liga je nastopila na igrišču v Birčni vasi, domačin je bila ekipa 90 - A. Tretja liga pa je nastopila v Športnem parku pod lipco v Herinji vasi, domačin je bila ekipa Paha - okrepčevalnica Zetor.

Preberi več

Prenovljena tribuna stadiona Portoval

Z aprilom je uporabno dovoljenje dobila prenovljena nadkrita tribuna novomeškega stadiona Portoval. Za udobno spremljanje nogometnih tekem in atletskih tekmovanj je po novem poskrbljeno za 1000 gledalcev. Od tega je 760 sedišč. Tribuno so iz obeh strani dodatno razširili in nad tribuno uredili nadstrešnico z VIP prostorom in prostorom za novinarje in snemalce. Urejeni so tudi novi pomožni prostori in sanitarije.
Posodobitev bo nogometnemu klubu Krka omogočila zadostno število individualnih sedežev za izpolnjevanje pogojev nastopanja na najvišji ravni. Atletskemu klubu bo dovoljevala izvedbo večjih atletskih tekmovanj in mitingov.
Gledalci so lahko iz nove tribune spremljali že prvi dogodek, nogometno tekmo druge slovenske nogometne lige med domačo Krko in ekipo Fužinarja.

Preberi več