X

ŠPORTNIK LETA 2022

ŠPORTNIK LETA 2022

NOVICE

Rekreacijska liga Kralja Matjaža - 6. krog

Med sedmerico ekip, ki nastopajo v najmočnejši ligi, je po današnjem derbiju med ekipama Žoltasti troti in Tisk Šepic, le še slednja brez poraza v letošnjem prvenstvu.

V edini tekmi 2. lige je ekipa Brusnic visoko ugnala nasprotnike iz Žužemberka. Najvišjo zmago v 3. ligi so dosegli predstavniki ekipe iz Bele Cerkve

Preberi več

Rezultati regijskega prvenstva v streljanju za osnovne šole

V posamični kategoriji so bili najuspešnejši na regijskem prvenstvu v streljanju z zračno puško Gal Pirc, Pija Stražišar, Nuša Mrak in Gal Krhin. Ekipno so pri mlajših učencih in učenkah slavile strelke iz Osnovne šole Trebnje, pri starejših učencih pa strelci Osnovne šole Drska.

Preberi več

Področno posamično prvenstvo v šahu za starejše učenke in učence

Področno posamično prvenstvo v šahu smo razdelili v dva dela. Najprej so se pomerili starejši učenci in učenke. Področna prvakinja je postala Rosa Brinovar pred Lucijo Radež in Tamaro Strahinič. Pri starejših učencih pa so prva tri mesta zasedli Rok Lavrič, Leon Cerovšek in Jakob Ličen. Področno prvenstvo za mlajše učence in učenke bo 10. 3. 2022.

Preberi več

Razpisi področnih prvenstev za osnovne šole

Razpisi področnih prvenstev v odbojki za starejše učenke (22. 2. 2022), šahu (23. 2. 2022), streljanju (24. 2. 2022), malem nogometu za starejše učenke (8. 3. 2022), šahu za mlajše (10. 3. 2022)

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v malem nogometu za dijakinje

Na področnem prvenstvu v malem nogometu so si uvrstitev na četrtfinale državnega prvenstva priborile nogometašice Srednje zdravstvene in kemijske šole Šolskega centra Novo mesto in novomeške gimnazijke, ki so zasedle prvo in drugo mesto. Tretje mesto je zasedla Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola Šolskega centra Novo mesto. Najboljši strelki z doseženima dvema zadetkoma sta Milena Muratović in Adelina Osmanovska.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v odbojki za starejše učenke

V Metliki so se pomerile starejše učenke na področnem prvenstvu v odbojki. Naslov dolenjskih prvakinj so osvojile domačinke, ki so v finalu z 2:0 premagale vrstnice iz Žužemberka. Tretje mesto je pripadlo odbojkaricam Osnovne šole Center z zmago nad OŠ Otočec.

Preberi več

Športnik leta 2021

Na prireditvi »Športnik leta 2021«, ki je tokrat ponovno potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, je bila za najboljšo športnico razglašena rokometašica Petra Kramar, košarkarica Živa Windisch Mišjak je drugouvrščena športnica v novomeški občini in atletinja Eva Murn tretjeuvrščena. Najboljši športnik je postal kolesar Gal Glivar, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Matevž Šuštaršič in Uroš Slatinšek. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Ženski rokometni klub Krka.

Preberi več