X

NOVICE

Rezultati Delavskih športnih iger v streljanju z zračno puško - jesenski del

Tekmovanja v jesenskem delu za Delavske športne igre v streljanju z zračno puško se je udeležilo 58 strelcev in strelk. Posamično v ženski kategoriji je bila najuspešnejša Lidija Fabian, ki je tudi zmagala v skupni razvrstitvi za sezono 2023. Med moškimi je bil v jesenskem delu najboljši Janez Erpe, v skupnem seštevku pa je slavil Andrej Novak. Ekipno so tako v ženski in moški kategoriji v jesenskem kot tudi v skupnem seštevku največ pokazali strelci in strelke Društva upokojencev Novo mesto.

Preberi več

ORNL - bilten št. 7

Zaradi slabih vremenskih razmer so bile izvedene le tekme v 2. travni ligi. Odigran je bil zadnji krog jesenskega dela. Lestvica 2. travne lige po jesenskem delu : 1. BV TRADE AG-MA PODLJUBEN (18 točk), 2. KOŠENICE (16 točk), 3. ŠD DRSKA (13 točk) in 4. NK ŽUŽEMBERK (13 točk), 5. OTOČEC (7 točk), 6. JURNA VAS (6 točk), 7. 90 - A (4 točke), 8. ŠD 70 (4 točke).

Preberi več

Rezultati polfinala občinskega prvenstva v košarki za starejše učence - 2. skupina

Na drugem polfinalnem turnirju v košarki za starejše učence, ki je potekal na OŠ Šmihel sta si uvrstitev na finalni turnir priborili Osnovna šola Center in Osnovna šola Grm. Finalni turnir bo v četrtek, 19. 10. 2023, ob 12.00 na Osnovni šoli Drska.

Preberi več

Rezultati polfinala občinskega prvenstva v košarki za starejše učence - 1. skupina

V sredo, 11. 10. 2023, je na OŠ Drska potekalo prvo polfinale občinskega prvenstva v košarki za starejše učence. Slavila je OŠ Drska pred OŠ Brusnice, obe ekipi pa sta se uvrstili v finale občinskega prvenstva. Tretje mesto je zasedla OŠ Bršljin.

Preberi več

DŠI - plavanje

Na novem bazenu Novo mesto smo izvedli premierno tekmo v plavanju in sicer za Delavske športne igre. Tekmovanja se je udeležilo 65 plavalcev in plavalk. Po posameznih kategorijah so slavili Kristjan Meža, Bojan Bajc, Aljoša Gradišek, Alessandro Rodrigues de Oliveira, Teja Švent in Nika Lukan. Ekipno je v moški kategoriji slavila Krka v ženski pa Pedagoginje..

Preberi več

RNL - 2023 - bilten št. 6.

V 1. travni ligi je potekalo tekmovanje na igrišču v Vavti vasi, kjer je bila domačin ekipa Kalcer - Kartonal NM. Na sporedu je bilo kar nekaj derbijev. 2. travna liga je gostovala v Birčni vasi, domačin je bila ekipa 90 -A, tretja liga pa je tekmovala na igrišču na ŠRC Pluska, kjer je bila domačin ekipa KNE TIM - FAS.

Preberi več

Rezultati občinskega prvenstva v rokometu za dijake 2023-24

V ponedeljek, 9. 10. 2023, je v ŠD Marof potekalo občinsko prvenstvo v rokometu za dijake, na katerem je nastopilo pet srednjih šol. Najboljša je bila ekipa Šolskega centra Novo mesto Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, ki je v finalu premagala ekipo Šolskega centra Novo mesto Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije. Tretje mesto je osvojila Gimnazija Novo mesto. Najboljši strelec prvenstva je postal Sergej Pavlović (ŠCNM Srednja zdravstvena in kemijska šola) z 11 zadetki.

Preberi več