X

NOVICE

Rezultati področnega ekipnega in posamičnega prvenstva v namiznem tenisu za osnovne šole

Na področnem prvenstvu v namiznem tenisu je ekipno pri starejših učencih in učenkah slavila Osnovna šola Bršljin in pri mlajših učencih ter učenkah Osnovna šola Šmarjeta 2. V posameznih kategorijah so prva mesta osvojili Žan Vidmar, Karin Slatinšek, Patrik Blažević, Zara Judež, Maj Murn in Lana Slatinšek.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - namizni tenis

Zmagovalca pomladanskega namiznoteniškega turnirja sta Uroš Slatinšek (Roletarstvo Medle) in Agata Rudman (Krka). Uroš je bil v finalu boljši od Tomaža Kralja (Krka), tretje mesto je osvojil Darko Jakobčič (Vectum). Ekipno so bili med 14 ekipami najboljši posamezniki iz Krke (103 točke), drugo mesto so osvojili tekmovalci Revoza (99), tretje pa Roletarstvo Medle (94).
V ponovitvi lanskega finala med Agato Rudman in Antonijo Bahor je bila tokrat boljša predstavnica Krke. Tudi tekmo za tretje mesto sta odigrali članici Krke, Karmen Švigelj je bila boljša od Vladimire Saje. Tekmovalke so zastopale barve šestih ekip, največ točk in prvo mesto je osvojila ekipa Krka (71 točk), drugo Roletarstvo Medle (55), tretje pa Revoz (51).

Naslednji teden bo v sklopu 62. sezone Delavskih športnih iger na sporedu šahovsko tekmovanje.

Preberi več

Rekreacijska liga v malem nogometu - 9. krog - zaključek

Končana je Rekreacijska liga v dvoranskem nogometu v sezoni 2021/2022. 18 sodelujočih ekip je bilo razdeljenih v dve kakovostni ligi, v vsaki po devet ekip.

V 1. ligi je bila najboljša ekipa KALCER - ŠD LOKA, drugo mesto je osvojila ekipa ŽUŽEBERK, tretje pa BV TRADE PODLJUBEN. Najboljši strelec je Admir Huskić (BV Trade Podljuben) z 10 zadetki.

V 2. ligi je vrstni red najboljših treh ekip: 1. mesto: LUANVI SLOVENIJA, 2. mesto: ŠD MOKRO POLJE, 3. mesto: MIZARTSVO TRŠČINAR. Najboljši strelec je z 12 zadetki Aljaž Pavlin (Mizarstvo Trščinar).

Preberi več

Rezultati področnega posamičnega prvenstva v šahu za mlajše učence in učenke

Na področnem posamičnem prvenstvu v šahu za mlajše učence in učenke sta slavila pri učenkah Zoja Brcar iz Osnovne šole Šentrupert in Lovro Tiran iz Osnovne šole Center.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

Zavod Novo mesto bo po dveh letih »prisilnega« premora v sodelovanju s športnimi društvi ponovno organiziral bogat športni program, ki bo potekal v mesecu aprilu in maju. Tudi letošnja izvedba projekta Rudolfovi tedni športa bo namenjena vsem športnim društvom v MO Novo mesto, ki želijo na različne načine predstaviti svoje delovanje širši javnosti.

V zadnji izvedbi leta 2019, je sodelovalo 15 različnih partnerjev s preko 1500 udeleženci.

Odgovorne osebe v posameznih društvih, pozivamo, da najkasneje do petka, 25.3.2022, izpolnite in pošljete priložen razpisni obrazec. Ob razpisu so navedena tudi podrobna navodila izvajalcem, vse dodatne aktivnosti pa bomo določili naknadno, po prispelih prijavah.
Zavod Novo mesto bo tudi tokrat skrbel za obveščanje, promocijo in koordinacijo posameznih dogodkov ter za praktične nagrade udeležencev (spominske medalje).
Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo na telefonski št. 07 39 30 390 ali preko e-pošte sport@novomesto.si.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - streljanje z zračno puško

Streljanja z zračno puško se je udeležilo 43 posameznikov, ki so zastopali barve 11 ekip. Najbolj mirne roke so tokrat imeli Milan Rus (DU Novo mesto; 181 krogov), Mirko Bele (Roletarstvo Medle; 179) in Peter Goršin (Krka; 178).
Ekipno so za prva tri mesta odločale malenkosti, ponovno so se izkazali člani Društva upokojencev Novo mesto (811), drugo mesto je osvojila ekipa Krka (802), tretje pa URSA Slovenija (790).
Med petnajstimi tekmovalkami sta prvi dve mesti osvojili članici Društva upokojencev Novo mesto, Lidija Fabian (161 krogov) in Štefka Aš (160), tretje pa Smiljana Stepan Kos (Roletarstvo Medle; 154). Tudi med ženskimi ekipami je prvo mesto osvojila ekipa Društva upokojencev Novo mesto (471), drugo Roletarstvo Medle (386), tretje pa Revoz (351).

Naslednje tekmovanje bo namizni tenis (ŠC Livada, 16.3.)

Preberi več

Razpisi šolskih športnih tekmovanj za mesec marec

Razpis področnega prvenstva v namiznem tenisu (16. 3. 2022), dvoranskega atletskega prvenstva (17. 3. 2021), področnega ekipnega prvenstva v badmintonu (21. 3. 2022), področnega ekipnega prvenstva v šahu (24. 3. 2022) polfinala občinskega prvenstva v košarki za mlajše učence (22. in 25. 3. 2022), pomladanskega krosa (5. 4. 2022) in štafetnih tekov v okviru novomeškega teka (10. 4. 2022).

Preberi več