X

NOVICE

Rezultati polfinala občinskega prvenstva v košarki za mlajše učence - 2. skupina

Na drugem polfinalnem turnirju za mlajše učence v košarki, sta si uvrstitev v finale priborili OŠ Drska in OŠ Center. Finalni turnir občinskega prvenstva bo v torek, 29. 3. 2022, ob 12.00 na Osnovni šoli Drska.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - šah

Šahovskega tekmovanja v avli Kulturnega centra Janeza Trdine se je udeležilo 39 šahistov in ena šahistka. Popolno prevlado so uprizorili predstavniki ekipe Pedagogi, saj je v končnem vrstnem redu posameznikov med prvimi devetimi tekmovalci končalo vseh šest članov te ekipe. Tudi vrstni red prvih treh je bil popolnoma v znamenju Pedagogov; prvo mesto je osvojil Borut Lužar, drugo Robert Rudman in tretje Alojz Železnik. Seveda so tudi ekipno v konkurenci 13 sodelujočih ekip močno zmagali Pedagogi (239 točk), pred Revozom (199) in Društvom upokojencev Novo mesto (187).

Naslednje prizorišče tekmovanj DŠI bo ponovno ŠC Livada, 4. aprila bosta namreč potekali tekmovanji v odbojki in pikadu.

Preberi več

Rezultati polfinala občinskega prvenstva v košarki za mlajše učence

Na prvem polfinalnem turnirju v košarki za mlajše učence, ki je potekal na Osnovni šoli Šmihel, sta si uvrstitev na finalni turnir priborili Osnovna šola Brusnice in Osnovna šola Šmihel. Finalni turnir bo v torek, 29. 3. 2022.

Preberi več

Rezultati področnega ekipnega prvenstva v badmintonu za osnovne šole

Na področnem ekipnem prvenstvu v badmintonu za osnovne šole je pri starejših učencih in učenkah slavila Osnovna šola Mirna pred Osnovno šolo Dolenjske Toplice in Osnovno šolo Loka Črnomelj. Pri mlajših učenkah in učencih pa so prva tri mesta zasedle Osnovna šola Mirna, Osnovna šola Žužemberk in Osnovna šola Šmihel.

Preberi več

BAMACI 2022, Novo mesto, 12.-.13.3.2022


Objavljamo rezultate atletskega tekmovanja - Balkansko veteransko atletsko prvenstvo, ki je potekalo v Olimpijskem centru Novo mesto in na Stadionu Portoval, od 12. do 13.3. Tovrstno prvenstvo, sicer šesto po vrsti, je potekalo v čudovitem športnem vzdušju vseh udeležencev.

Tekmovanja, ki ga je prvič gostilo Novo mesto, se je udeležilo več kot 300 udeležencev, ki so obiskali Novo mesto iz 14 držav – članic združenja BAMA ter tudi drugih držav, številni obiskovalci pa so lahko stiskali pesti tudi za tekmovalce iz Novega mesta in Dolenjske.
Med posamezniki je vsekakor izstopal 93 letni predstavnik Grčije, Konstantinos Chatzeimmanouil, ki je nastopil v kar petih disciplinah.

Prvenstvo je med drugim postreglo z 11 balkanskimi rekordi v ženski in sedmimi v moški veteranski konkurenci. Med vsemi udeleženci so bili najuspešnejši predstavniki Slovenije, ki so osvojili kar 145 medalj (83 zlatih, 46 srebrnih in 16 bronastih).
Pri organizaciji in izvedbi prvenstva je sodelovalo preko 100 posameznikov, največje zadoščenje pa nam predstavljajo pohvale in zadovoljstvo vseh udeležencev – športnikov, ki niso skrivali navdušenja nad nekajdnevnem bivanjem v Novem mestu.

Fotografije so dostopne na povezavi https://bamaci2022.si/galerija/
Foto: Boštjan Pucelj

V Zavodu Novo mesto se za pomoč pri organizaciji in izvedbi prvenstva zahvaljujemo vsem partnerjem in podpornikom:
Mestna občina Novo mesto
ZAVS – Združenje atletskih veteranov Slovenije
Atletska zveza Slovenije
Atletski klub Krka
TS Media – siol.net
Timing Ljubljana
Krka, d.d.
Zavarovalnica Sava
Dagri
Tisk Šepic
Zavod EMS24
Kolpa, d.d.


Preberi več

Rekreacijska liga Kralja Matjaža

Rezultati zadnjega kroga Rekreacijske lige Kralja Matjaža.

Zaključek lige bo v nedeljo, 3.4.2022.

Preberi več

Rezultati občinskega dvoranskega prvenstva v atletiki za osnovne šole

Na Olimpijskem centru na velodromu v Češči vasi smo po dveh letih zopet izpeljali občinsko dvoransko prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Udeležilo se ga je okoli 450 osnovnošolcev, če pa ne bi bilo nekaterih težav pri prijavljanju udeležencev, pa bi bila ta številka še precej višja.

Preberi več