X

IGRE PRIJATELJSTVA 2023

IGRE PRIJATELJSTVA 2023

NOVICE

BAMACI 2022, Novo mesto, 12.-.13.3.2022


Objavljamo rezultate atletskega tekmovanja - Balkansko veteransko atletsko prvenstvo, ki je potekalo v Olimpijskem centru Novo mesto in na Stadionu Portoval, od 12. do 13.3. Tovrstno prvenstvo, sicer šesto po vrsti, je potekalo v čudovitem športnem vzdušju vseh udeležencev.

Tekmovanja, ki ga je prvič gostilo Novo mesto, se je udeležilo več kot 300 udeležencev, ki so obiskali Novo mesto iz 14 držav – članic združenja BAMA ter tudi drugih držav, številni obiskovalci pa so lahko stiskali pesti tudi za tekmovalce iz Novega mesta in Dolenjske.
Med posamezniki je vsekakor izstopal 93 letni predstavnik Grčije, Konstantinos Chatzeimmanouil, ki je nastopil v kar petih disciplinah.

Prvenstvo je med drugim postreglo z 11 balkanskimi rekordi v ženski in sedmimi v moški veteranski konkurenci. Med vsemi udeleženci so bili najuspešnejši predstavniki Slovenije, ki so osvojili kar 145 medalj (83 zlatih, 46 srebrnih in 16 bronastih).
Pri organizaciji in izvedbi prvenstva je sodelovalo preko 100 posameznikov, največje zadoščenje pa nam predstavljajo pohvale in zadovoljstvo vseh udeležencev – športnikov, ki niso skrivali navdušenja nad nekajdnevnem bivanjem v Novem mestu.

Fotografije so dostopne na povezavi https://bamaci2022.si/galerija/
Foto: Boštjan Pucelj

V Zavodu Novo mesto se za pomoč pri organizaciji in izvedbi prvenstva zahvaljujemo vsem partnerjem in podpornikom:
Mestna občina Novo mesto
ZAVS – Združenje atletskih veteranov Slovenije
Atletska zveza Slovenije
Atletski klub Krka
TS Media – siol.net
Timing Ljubljana
Krka, d.d.
Zavarovalnica Sava
Dagri
Tisk Šepic
Zavod EMS24
Kolpa, d.d.


Preberi več

Rekreacijska liga Kralja Matjaža

Rezultati zadnjega kroga Rekreacijske lige Kralja Matjaža.

Zaključek lige bo v nedeljo, 3.4.2022.

Preberi več

Rezultati občinskega dvoranskega prvenstva v atletiki za osnovne šole

Na Olimpijskem centru na velodromu v Češči vasi smo po dveh letih zopet izpeljali občinsko dvoransko prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Udeležilo se ga je okoli 450 osnovnošolcev, če pa ne bi bilo nekaterih težav pri prijavljanju udeležencev, pa bi bila ta številka še precej višja.

Preberi več

Rezultati področnega ekipnega in posamičnega prvenstva v namiznem tenisu za osnovne šole

Na področnem prvenstvu v namiznem tenisu je ekipno pri starejših učencih in učenkah slavila Osnovna šola Bršljin in pri mlajših učencih ter učenkah Osnovna šola Šmarjeta 2. V posameznih kategorijah so prva mesta osvojili Žan Vidmar, Karin Slatinšek, Patrik Blažević, Zara Judež, Maj Murn in Lana Slatinšek.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - namizni tenis

Zmagovalca pomladanskega namiznoteniškega turnirja sta Uroš Slatinšek (Roletarstvo Medle) in Agata Rudman (Krka). Uroš je bil v finalu boljši od Tomaža Kralja (Krka), tretje mesto je osvojil Darko Jakobčič (Vectum). Ekipno so bili med 14 ekipami najboljši posamezniki iz Krke (103 točke), drugo mesto so osvojili tekmovalci Revoza (99), tretje pa Roletarstvo Medle (94).
V ponovitvi lanskega finala med Agato Rudman in Antonijo Bahor je bila tokrat boljša predstavnica Krke. Tudi tekmo za tretje mesto sta odigrali članici Krke, Karmen Švigelj je bila boljša od Vladimire Saje. Tekmovalke so zastopale barve šestih ekip, največ točk in prvo mesto je osvojila ekipa Krka (71 točk), drugo Roletarstvo Medle (55), tretje pa Revoz (51).

Naslednji teden bo v sklopu 62. sezone Delavskih športnih iger na sporedu šahovsko tekmovanje.

Preberi več

Rekreacijska liga v malem nogometu - 9. krog - zaključek

Končana je Rekreacijska liga v dvoranskem nogometu v sezoni 2021/2022. 18 sodelujočih ekip je bilo razdeljenih v dve kakovostni ligi, v vsaki po devet ekip.

V 1. ligi je bila najboljša ekipa KALCER - ŠD LOKA, drugo mesto je osvojila ekipa ŽUŽEBERK, tretje pa BV TRADE PODLJUBEN. Najboljši strelec je Admir Huskić (BV Trade Podljuben) z 10 zadetki.

V 2. ligi je vrstni red najboljših treh ekip: 1. mesto: LUANVI SLOVENIJA, 2. mesto: ŠD MOKRO POLJE, 3. mesto: MIZARTSVO TRŠČINAR. Najboljši strelec je z 12 zadetki Aljaž Pavlin (Mizarstvo Trščinar).

Preberi več

Rezultati področnega posamičnega prvenstva v šahu za mlajše učence in učenke

Na področnem posamičnem prvenstvu v šahu za mlajše učence in učenke sta slavila pri učenkah Zoja Brcar iz Osnovne šole Šentrupert in Lovro Tiran iz Osnovne šole Center.

Preberi več