X

NOVICE

DŠI 2024 - VESLANJE

Na tekmovanju za Delavske športne igre v veslanju je v moški konkurenci zmagala Adria Mobil pred Krko in Zavodom za gozdove. Med ženskami pa je zmagala Krka pred Revozom in Adrio Mobil.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Košarkarski klub Krka NM

Od avgusta do junija je letos trajala sezona v mlajših selekcijah Košarkarskega kluba Krka. Sezono so sklenili minuli petek, 14. junija s turnirjem, ki je pri mladih zelo priljubljen, to pa je tudi priložnost, da jih na delu vidijo starši.
Trenerska ekipa je več kot 70 mladih košarkarjev razdelila v tri starostne skupine. Kot se spodobi za pravi trening, je temu sledijo ogrevanje, za tem pa tekme. Mladi so se merili med sabo v svojih starostnih kategorijah, pokazali pa so velik napredek v primerjavi z začetkom sezone. Predvsem pa je očitno, da v košarki uživajo, to pa šteje največ.
Po dobrih dveh urah se je tekmovalni del sklenil, otroke pa so zbrali na sredi dvorane, kjer so jim starši in trenerji zaploskali. Domov so odnesli tudi lične medalje, ki jih bodo spominjale, da tradicionalni turnir ob koncu šole košarke sodi v okvir Rudolfovih tednov športa, ki potekajo v Mestni občini Novo mesto in so namenjeni spodbujanju športa med mladimi.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Nogometni klub Krka NM

V programu 17. Rudolfovih tednov športa so v NK KRKA Novo mesto organizirali mednarodni turnir za najmlajše nogometaše KRKA CUP 2024.
Turnir je bil razdeljen na dva dni (8. in 9.6.2024), kjer se je na igriščih mudilo 80 ekip iz treh držav. Več kot 800 otrok je uživalo v nogometnih vragolijah na igriščih, poleg njih pa jih je spodbujalo več kot 1200 obiskovalcev. V kategorijah U7 in U8 je sodelovalo 300 otrok in prav vsi otroci so prejeli medaljo za sodelovanje na turnirju. Za pomoč pri izvedbi se vam srčno zahvaljujemo.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Atletski klub Krka NM

V sredo 29.maja, je na stadionu Portoval v sklopu 17. Rudolfovih tednov športa, potekal atletski Miting mladih 2024. Udeležilo se ga je 218 otrok, starih od 5 do 14 let, devetih atletskih klubov in osnovnih šol v regiji. Tekmovali so v teku na 60m, skoku v daljino, metu vorteksa in dolgem teku (200-600m). Ena izmed zabavnih točk dneva je bil tudi tek za starše na 60m, kjer so očetje in mame otrok pokazali svoj tekmovalni duh in se pomerili med seboj.
Dogodek je bil izjemno uspešen, z veliko udeležbo mladih športnikov, ki so se odlično izkazali v svojih disciplinah. Mladi atleti so z nasmeški na obrazu pokazali izjemen potencial in borbenost. Ob takih dnevih jih za prihodnost slovenske atletike ne skrbi.

Preberi več

17. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA - Moški rokometni klub Krka

Moški rokometni klub Krka je v okvirju Rudolfovega tedna športa organiziral turnir v mikro rokometu. Turnirji, ki jih organizirajo služijo preverjanju naučenega znanja pri krožku mini rokometa. Med turnirjem se rezultat ne beleži, saj je poudarek na igri, učenju in zabavi. Dogodek je namenjan promociji športa med mladimi in krepitvi ekipnega duha. Znanje rokometa se pri učencih iz leta v leto izboljšuje, ker večina učencev obiskuje krožek od 2. razreda in vztrajajo vse tja do 5. razreda. Cilj krožka je otrokom omogočiti čim bolj kakovostno preživljanje prostega časa s tem jim omogočijo dodatno uro telesne aktivnosti vsak teden.

Turnirja se je udeležilo osem osnovnih šol in preko sto otrok. Udeležili so se ga učenci od 2.-5. razreda. Vsaka ekipa je imela priložnost igrati več tekem, kar je omogočilo otrokom, da so preizkusili različne strategije in se med seboj spoznavali. Vsi udeleženci so na koncu dobili spominske medalje.

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v odbojki na mivki za starejše učence in učenke

V četrtek, 7. 6. 2024, je v športnem parku Loka v Novem mestu, potekalo področno prvenstvo v odbojki na mivki. Prvo mesto je tako pri učencih, kot pri učenkah zasedla OŠ Žužemberk. Drugo mesto je pri učencih osvojila OŠ Brusnice, tretji pa so bili učenci OŠ Grm. Pri učenkah si je drugo mesto priigrala OŠ Center, tretja je bila OŠ Metlika.

Preberi več

DŠI 2024 - TENIS - moški

Na tekmovanju za Delavske športne igre v tenisu za moške, ki je potekalo na teniških igriščih TK Portovald je v pomladanskem delu slavil Simon Deželan iz Total d.o.o. Drugo mesto je osvojil Aleksander Bradač tretje pa Tomaž Kapele oba Krka.

Preberi več