X

NOVICE

Mladi novomeški športniki osvojili 1. mesto na Igrah prijateljstva - REZULTATI V PRIPONKI

Minuli vikend je bil športno obarvan, saj je Novo mesto po petih letih ponovno gostilo že kar 19. Igre prijateljstva. V dolenjsko prestolico je prispelo več kot 300 mladih športnic in športnikov iz Hrvaške, Italije ter Bosne in Hercegovine, ki so skupaj z novomeškimi športniki tekmovali v petih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, nogometu, šahu in namiznem tenisu.

Za ogled kratkega videa o Igrah prijateljstva 2023, kliknite na sivo piko na objavi.

Preberi več

Delavske športne igre v malem nogometu - futsal

Na turnirju Delavskih športnih iger v futsalu je v jesenskem delu slavila Krka po zmagi v finalu nad Revozom s 5:3 po izvajanju kazenskih strelov. V tekmi za tretje mesto je Roletarstvo Medle premagalo ekipo TPV. V skupnem seštevku za sezono 2023 je bila v futsalu najboljša Krka pred Revozom in Roletarstvom Medle.

Preberi več

DŠI - balinanje ženske

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v balinanju za ženske so v jesenskem delu slavile balinarke Društva upokojencev Novo mesto pred Adrio Mobil in Društvom upokojencev Mali Slatnik. V skupnem seštevku za sezono 2023 so si prvo mesto razdelili ekipi Adrie Mobil in Društvo upokojencev Mali Slatnik.

Preberi več

𝗡𝗢𝗩𝗢 𝗠𝗘𝗦𝗧𝗢 𝗩 𝗭𝗡𝗔𝗠𝗘𝗡𝗝𝗨 𝗠𝗟𝗔𝗗𝗜𝗛 Š𝗣𝗢𝗥𝗧𝗡𝗜𝗞𝗢𝗩 – 𝟭𝟵. 𝗜𝗚𝗥𝗘 𝗣𝗥𝗜𝗝𝗔𝗧𝗘𝗟𝗝𝗦𝗧𝗩𝗔 (𝟮𝟮. – 𝟮𝟰. 𝟵. 𝟮𝟬𝟮𝟯)

V prihajajočem vikendu vnovič gostimo mednarodno športno manifestacijo »Igre prijateljstva«, ki se bodo letos odvile že 19. zapovrstjo. V petek, 22. 9., bodo ekipe prispele v Novo mesto ter se udeležile slavnostnega sprejema in odprtja iger, na Olimpijskem centru (Velodrom), ob 20. uri.

Preberi več

DŠI - balinanje za moške

Na tekmovanju Delavskih športnih iger v balinanju za moške se je v ŠRD Breza v Straži pomerilo osem ekip. Najuspešnejši na jesenskem delu so bili balinarji Adrie Mobil, ki so tudi osvojili skupno zmago za sezono 2023. Drugo mesto na jesenskem delu je zasedel Revoz in tretje Društvo upokojencev Novo mesto.

Preberi več

IGRE PRIJATELJSTVA - NOVINARSKA KONFERENCA

Danes, 18. 9. 2023, se je odvila novinarska konferenca na temo mednarodne športne manifestacije "Igre prijateljstva", ki se bodo letos odvile že 19. zapovrstjo. Na novinarski konferenci so bili prisotni direktor ZNM Aleš Makovac, vodja tekmovanja Miran Jerman, podžupan Urban Kramar in ambasador Iger Matjaž Smodiš.
Tridnevno srečanje se bo začelo v petek 22. septembra, ko bodo ekipe prispele v Novo mesto ter se udeležile slavnostnega sprejema in odprtja Iger na Velodromu ob 20. uri. Prireditev je odprtega tipa in je namenjena vsem obiskovalcem! Sobota, 23. 9. in nedelja, 24. 9., sta tekmovalna dneva, zaključek in sklenitev Iger pa bo obeležena s podelitvijo nagrad najboljšim v nedeljo, 24. 9., ob 14. uri v KCJT v Trdinovi dvorani.

Preberi več

Rekreacijska liga v malem nogometu - ORNL bilten 3

V 1. travni ligi je potekalo tekmovanje na igrišču v Gabrju. Posebej sta je izkazala Primož Petan iz ekipe Dual expres Bela cerkev in Miha Zupančič (LOG 2000), ki sta dosegla 3 zadetke. 2. travna liga je gostovala v Velikem Podljubnu, po tri zadetke sta dosegla Damjan Kusič in Semir Musić iz ekipe ŠD Drska. Tretja liga je tekmovala na ŠRC Pluska, kjer je bila domačin ekipa Šentpeter.

Preberi več