X

16. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

16. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

NOVICE

Rezultati področnega posamičnega prvenstva v šahu za mlajše učence in učenke

Na področnem posamičnem prvenstvu v šahu za mlajše učence in učenke sta slavila pri učenkah Zoja Brcar iz Osnovne šole Šentrupert in Lovro Tiran iz Osnovne šole Center.

Preberi več

15. RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA

Zavod Novo mesto bo po dveh letih »prisilnega« premora v sodelovanju s športnimi društvi ponovno organiziral bogat športni program, ki bo potekal v mesecu aprilu in maju. Tudi letošnja izvedba projekta Rudolfovi tedni športa bo namenjena vsem športnim društvom v MO Novo mesto, ki želijo na različne načine predstaviti svoje delovanje širši javnosti.

V zadnji izvedbi leta 2019, je sodelovalo 15 različnih partnerjev s preko 1500 udeleženci.

Odgovorne osebe v posameznih društvih, pozivamo, da najkasneje do petka, 25.3.2022, izpolnite in pošljete priložen razpisni obrazec. Ob razpisu so navedena tudi podrobna navodila izvajalcem, vse dodatne aktivnosti pa bomo določili naknadno, po prispelih prijavah.
Zavod Novo mesto bo tudi tokrat skrbel za obveščanje, promocijo in koordinacijo posameznih dogodkov ter za praktične nagrade udeležencev (spominske medalje).
Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo na telefonski št. 07 39 30 390 ali preko e-pošte sport@novomesto.si.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Preberi več

Delavske športne igre 2022 - streljanje z zračno puško

Streljanja z zračno puško se je udeležilo 43 posameznikov, ki so zastopali barve 11 ekip. Najbolj mirne roke so tokrat imeli Milan Rus (DU Novo mesto; 181 krogov), Mirko Bele (Roletarstvo Medle; 179) in Peter Goršin (Krka; 178).
Ekipno so za prva tri mesta odločale malenkosti, ponovno so se izkazali člani Društva upokojencev Novo mesto (811), drugo mesto je osvojila ekipa Krka (802), tretje pa URSA Slovenija (790).
Med petnajstimi tekmovalkami sta prvi dve mesti osvojili članici Društva upokojencev Novo mesto, Lidija Fabian (161 krogov) in Štefka Aš (160), tretje pa Smiljana Stepan Kos (Roletarstvo Medle; 154). Tudi med ženskimi ekipami je prvo mesto osvojila ekipa Društva upokojencev Novo mesto (471), drugo Roletarstvo Medle (386), tretje pa Revoz (351).

Naslednje tekmovanje bo namizni tenis (ŠC Livada, 16.3.)

Preberi več

Razpisi šolskih športnih tekmovanj za mesec marec

Razpis področnega prvenstva v namiznem tenisu (16. 3. 2022), dvoranskega atletskega prvenstva (17. 3. 2021), področnega ekipnega prvenstva v badmintonu (21. 3. 2022), področnega ekipnega prvenstva v šahu (24. 3. 2022) polfinala občinskega prvenstva v košarki za mlajše učence (22. in 25. 3. 2022), pomladanskega krosa (5. 4. 2022) in štafetnih tekov v okviru novomeškega teka (10. 4. 2022).

Preberi več

Rezultati področnega prvenstva v malem nogometu za starejše učenke

Na področnem prvenstvo v malem nogometu za starejše učenke, ki je potekalo v dvorani OŠ Šentjernej je prvo mesto osvojila Osnovna šola Šmarjeta, ki je v finalu premagala Osnovno šolo Trebnje. Tretje mesto je osvojila Osnovna šola Grm iz Novega mesta. Najboljši strelki prvenstva s tremi doseženimi zadetki sta Manca Hostnik in Ana Makovec.

Preberi več

Rekreacijska liga v malem nogometu - 8. krog

Objavljamo rezultate 8. kroga Rekreacijske lige v dvoranskem nogometu.

Tekme zadnjega kroga bodo odigrane v nedeljo, 13. 3. 2022. Po končani zadnji tekmi bo sledila podelitev pokalov najboljšim ekipam in posameznikom.

Preberi več

Rekreacijska liga Kralja Matjaža - 7. krog

V nedeljo, 6.3., so bile v dvorani ŠC Livada odigrane tekme 7. kroga Rekreacijske lige Kralja Matjaža.

Preberi več